Αφελής αυστριακός πατωματζής έπεσε θύμα «βασιλικής» φάρσας
Θύμα μιας καλοστημένης απάτης μέσω των κοινωνικών δικτύων έπεσε ένας αυστριακός πατωματζής, ο οποίος πείστηκε ότι ο άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του για να του ζητήσει μια δουλειά ήταν ο πρίγκιπας Χάρι. Η δουλειά ήταν μεγάλη: θα άλλαζε πατώματα στο Μπάκιγχαμ και για αυτό έπρεπε να καταθέσει μια προκαταβολή 27.500 σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Θύμα μιας καλοστημένης απάτης μέσω των κοινωνικών δικτύων έπεσε ένας αυστριακός πατωματζής, ο οποίος πείστηκε ότι ο άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του μέσω Facebook για να του ζητήσει μια δουλειά ήταν ο πρίγκιπας Χάρι.
Η δουλειά ήταν μεγάλη: θα άλλαζε πατώματα στο Μπάκιγχαμ και για αυτό έπρεπε να καταθέσει μια προκαταβολή 27.500 σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς της Βρετανίας.
Ο μάλλον αφελής αυστριακός πίστεψε ότι έκλεισε τη δουλειά της ζωής του και μετέφερε το ποσό. Φυσικά πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι κανείς δεν είχε σκοπό να αλλάξει τα πατώματα στο Παλάτι, αφού μετά τη μεταφορά των χρημάτων, ο «πρίγκιπας» του Facebook εξαφανίστηκε.
Αμέσως επικοινώνησε με την αυστριακή αστυνομία, αλλά όπως παρατηρεί και η εφημερίδα Kurier, οι πιθανότητες να πάρει τα χρήματά του πίσω είναι μικρές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»










