Σπουδαίο «διπλό» του Απόλλωνα στη Ρόδο
Την 7η νίκη του και μόλις δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε ο Απόλλων Πατρών, 84-82, απέναντι στην Κολοσσό Ρόδου, μετά από συγκλονιστική μάχη στο Βενετόκλειο, για τη 16η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι Ροδίτες μετρούν πλέον 6 νίκες - 10 ήττες κι έχουν ένα βαθμό λιγότερο από τον Απόλλωνα.
Την 7η νίκη του και μόλις δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε ο Απόλλων Πατρών, 84-82, απέναντι στην Κολοσσό Ρόδου, μετά από συγκλονιστική μάχη στο Βενετόκλειο, για τη 16η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι Ροδίτες μετρούν πλέον 6 νίκες – 10 ήττες κι έχουν ένα βαθμό λιγότερο από τον Απόλλωνα.
Ο Μπολντς με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Πάτρας που είχε 11/25 τρίποντα, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Ουίλσον (18π.), Μιλουτίνοβιτς (15π.) και Ρος (14π.). Ο Τσάμης (24π.) πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του στην 4η περίοδο για τον Κολοσσό που από το -13 στο 30΄ βρέθηκε στο +7, 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, αλλά δεν υπολόγισε στα… δύο τρίποντα από Ουίλσον και Μιλουτίνοβιτς που ακολούθησαν.
Ο Κολοσσός δεν έχασε ούτε μία φορά το προβάδισμα στην 1η περίοδο, επιτρέποντας όμως στον Απόλλωνα να μένει κοντά στο σκορ, όπως αποδεικνύει και το 22-19, στο 10ο λεπτό με λέι απ του Ουίλσον για τους φιλοξενούμενους.
Η δεύτερη περίοδος, όμως είχε την υπογραφή των Αχαιών που σημείωσαν 34 πόντους έναντι 18 του Κολοσσού μέχρι το ημίχρονο. Τρίποντα των Ουίλσον, Μπολντς, Πέτροβιτς και Μιλουτίνοβιτς σε συνδυασμό με πιεστική άμυνα είχαν ως αποτέλεσμα των +13, 40-53, για την ομάδα του Νίκου Βετούλα στο 20΄.
Ένα ισορροπημένο τρίτο δεκάλεπτο (13 – 13 το επιμέρους σκορ) είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί το +13 για τους Αχαιούς. Όμως, στην 4η περίοδο με μεγάλη ανατροπή ο Κολοσσός «πλήρωσε» τον Απόλλωνα για τον εφησυχασμό του. Κρατώντας τους Πατρινούς στους 8 πόντους για τα πρώτα 8 λεπτά του τελευταίου δεκάλεπτου, οι νησιώτες ροκάνισαν τη διαφορά με έναν… σεληνιασμένο Τσάμη και ισοφάρισαν για πρώτη φορά, 72-72, με λέι απ του Σμιθ, 4 λεπτά πριν τη λήξη.
Το λέι απ του Μιλουτίνοβιτς ήρθε ως απάντηση, 72-74, όμως το τρίποντο του Τσάμη επέτρεψε στον Κολοσσό ν’ ανακτήσει προβάδισμα, 75-74 και παράλληλα αποτέλεσε έναυσμα για νίκη. Μία βολή του Σμιθ και δίποντο του Τσάμη για το 78-74 και πλέον απέμεναν 2 λεπτά παιχνιδιού. Ο Μπολντς με μία βολή σημείωσε τον 9ο πόντο του Απόλλωνα σ’ αυτό το τελευταίο δεκάλεπτο, 78-75, αλλά μετά το 80-75 του Σμιθ, ο Σίμπσον κάρφωσε στην επόμενη επίθεση, μήνυμα πως η ψυχολογία πλέον ήταν με τους γηπεδούχους, 82-75.
Ο Μιλουτίνοβιτς ευστόχησε σε μία βολή, 82-76 και ο Νίκος Βετούλας κάλεσε τάιμ άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Κολοσσός θα ήταν ο νικητής… δύο διαδοχικά τρίποντα από Ουίλσον και Μιλουτίνοβιτς έφεραν τον αγώνα στα ίσα, 82-82. Ο Μιλουτίνοβιτς με λέι απ έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Απόλλωνα, 82-84, ενώ το τρίποντο του Στεφανίδη δεν βρήκε στόχο.
Διαιτητές: Γκόντας, Πουρσανίδης Γ., Ψαριανός
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-53, 53-66, 82-84
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαντωνίου, Τσαρ, Γεωργαλής 7, Κόμματος, Σμιθ 23, Στεφανίδης 8 (1), Σίμπσον 11, Τσάμης 24 (3), Όσμπι 6, Νάτζφεϊ 3 (1)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Ρος 14 (1), Αργυρόπουλος 2, Καπερόνης, Ντάνιελ 2, Ουίλσον 18 (3), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 6 (2), Πελεκούδας 1, Μιλουτίνοβιτς 15 (2), Μπολντς 22 (3)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- To NBA γλιστράει στον… λάθος δρόμο με τα νέα λαμπερά παρκέ του
- «HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Netflix: Αλλάζει το τοπίο στην ψυχαγωγία – Τι σημαίνει η εξαγορά της Warner
- Athens Airport Soars as Luxury Travel Rebounds
- Έχει καταλάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την εθνική ζημιά που έκανε με την υπόθεση Predator;
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης


