Έκθεση και αφιέρωμα στη Μελίνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Μία έκθεση και ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό.
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Μία έκθεση και ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η φωτογραφική έκθεση «Μελίνα Μερκούρη: 1920-1994», την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς από τις 6 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου και θα συνοδεύεται από ειδική έκδοση με τίτλο «Μελίνα».
Παράλληλα, ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη ετοιμάζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει και μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα Μελίνα: μια Ελληνίδα στη Γαλλία και διοργανώνεται από τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη για την Ημέρα της Γυναίκας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία 2014» του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Pierrakakis Heads to Washington for IMF and G7 Talks
- Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου από τη Βουλιαγμένη
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου


