Ελληνικό όνομα γράφτηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ την πρώτη εβδομάδα της σεζόν στο EuroCup. Ο Γιώργος Μπόγρης σημείωσε 28 πόντους στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπούντουτσνοστ (85-84), νούμερο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει κανένας παίκτης από τις 48 ομάδες που πήραν θέση στη γραμμή της εκκίνησης.

Ο Πιέτρο Αραντόρι αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 1ης αγωνιστικής του EuroCup. O 25χρονος Ιταλός διεθνής γκαρντ σημείωσε 28 πόντους στη νίκη της Καντού επί των Άρτλαντ Ντράγκονς 88-86, στην πρεμιέρα του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ο Αραντόρι συγκέντρωσε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης χάρη στα 7/8 δίποντα και τις 11/11 βολές, αλλά και τα 6 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ, στην αναμέτρηση επί ιταλικού εδάφους, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 36 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

Πίσω από τον Αραντόρι, ακολούθησε ο Κέναν Μπαϊράμοβιτς της VEF Ρίγα με 34 βαθμούς, ενώ τρίτος ήταν ο Ούρος Ντούβνιακ του Πανιωνίου με 30 βαθμούς στη νίκη των «κυανέρυθρων» επί της Ραντνίτσκι (19 πόντους με 10/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ