Όλα τα Συντάγματα του κόσμου συγκεντρώνει η Google σε μια ιστοσελίδα
Η Google δημιούργησε ένα νέο ιστότοπο (www.constituteproject.org) όπου συγκέντρωσε κάτω από μια ενιαία «στέγη» τα κείμενα όλων των Συνταγμάτων του κόσμου, με στόχο, όπως είπε, να βοηθήσει τις χώρες του πλανήτη να μάθουν η μία από την άλλη και έτσι να αποφύγουν πολιτικές κρίσεις και συγκρούσεις.
Η Google δημιούργησε ένα νέο ιστότοπο (www.constituteproject.org) όπου συγκέντρωσε κάτω από μια ενιαία «στέγη» τα κείμενα όλων των Συνταγμάτων του κόσμου, με στόχο, όπως είπε, να βοηθήσει τις χώρες του πλανήτη να μάθουν η μία από την άλλη και έτσι να αποφύγουν πολιτικές κρίσεις και συγκρούσεις.
Η νέα online βάση δεδομένων με τα Συντάγματα παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρίας δήλωσαν ότι θα είναι πολύ χρήσιμο να μάθει η μία κυβέρνηση -και γενικότερα οι ειδικοί και οι μη ειδικοί σε κάθε χώρα- τι έχει κάνει η άλλη στο παρελθόν, όσον αφορά το Σύνταγμά της.
Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ερευνητών από την οργάνωση σύγκρισης των συνταγμάτων Comparative Constitutions Project.
Η αρχική ιδέα παρουσιάστηκε το 2008, όταν υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθούν νέα Συντάγματα για το Ιράκ και το Αφγανιστάν και έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρχε μια σχετική κεντρική πηγή γνώσεων σχετικά με την παγκόσμια συνταγματική εμπειρία, εύκολα προσβάσιμη από όλους.
Όπως έγινε γνωστό, πέντε έως επτά νέα συντάγματα συντάσσονται κάθε χρόνο κάπου στη Γη, στο πλαίσιο συνήθως κάποιας συνταγματικής μεταρρύθμισης ή αλλαγής καθεστώτος.
Ο νέος ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση ανά χώρα και ανά έτος, καθώς επίσης να ψάχνουν τι προβλέπουν τα διάφορα Συντάγματα για επιμέρους ζητήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»


