Πέθανε η γαλλίδα ηθοποιός Μπερναντέτ Λαφόν
Η γαλλίδα ηθοποιός Μπερναντέτ Λαφόν, εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος της Νουβέλ Βαγκ τη δεκαετία του '50, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 74 ετών σε νοσοκομείο της Νιμ όπου νοσηλευόταν από την Δευτέρα.
Η γαλλίδα ηθοποιός Μπερναντέτ Λαφόν, εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος της Νουβέλ Βαγκ τη δεκαετία του ’50, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 74 ετών σε νοσοκομείο της Νιμ όπου νοσηλευόταν από την Δευτέρα.
Η Λαφόν γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1938 και ασχολήθηκε αρχικά με τον χορό, μέχρι που γνώρισε και παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ζεράρ Μπλεν.
Στο πλάι του ξεκίνησε καριέρα στον κινηματογράφο, γυρίζοντας ταινίες με τον Φρανσουά Τριφό και κυρίως με τον Κλοντ Σαμπρόλ, όπως τον «Ωραίο Σέργιο».
Για μερικά χρόνια απείχε από τον κινηματογράφο και στο διάστημα αυτό ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά.
Επιστρέφοντας στη μεγάλη οθόνη συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Γαβράς και η Νέλι Κάπλαν ενώ το 1972 ξανασυνεργάστηκε με τον Τριφό στην ταινία «Ενα όμορφο κορίτσι σαν εμένα».
Μολονότι είχε στραφεί και στον εμπορικό κινηματογράφο, συνέχισε να συνεργάζεται σε τακτική βάση με νέους σκηνοθέτες, όπως οι Μοσέ Μιζραχί, Ζαν Εστάς και Λάζλο Σάμπο. Είχε τιμηθεί με το βραβείο Σεζάρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «L’Effrontee» του Κλοντ Μιλέρ.
Η τελευταία της ταινία, η «Πολέτ» βγήκε στις οθόνες στις αρχές του 2013.
Το 1988 η Λαφόν είχε χάσει την κόρη της Πολίν, που ήταν επίσης ηθοποιός και σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε ηλικία 25 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χρόνια αφότου κατάπιε ένα άστρο, αυτή η μαύρη τρύπα συνεχίζει να ρεύεται
- Πακιστάν: Τρομοκρατική επίθεση «καμικάζι» σε τζαμί του Ισλαμαμπάντ αφήνει πίσω της τουλάχιστον 31 νεκρούς
- Σε διαθεσιμότητα για 18 μήνες με απόφαση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
- Η αγωνία του Λανουά για τη συνέχεια της Super League
- Βόλος: Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία μητέρα τριών ανήλικων παιδιών – Θύμα η 7χρονη κόρη της
- Slopaganda: Από τον «Βασιλιά Τραμπ» στα πιθήκια Ομπάμα ή τον νιχιλιστή πιγκουίνο, η ΑΙ ως εργαλείο προπαγάνδας



