Ο Γιάννης Μώραλης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτι που μπορεί μεν να προβλέπεται από το καταστατικό, αλλά συμβαίνει για πρώτη φορά από τη σύσταση της Λίγκας. Παράλληλα, ο συνεταιρισμός ενέκρινε την επέκταση συμβολαίου με τη Nova μέχρι το 2017 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος!

Ουσιαστικά, αυτές ήταν και οι δύο -μόνες- ειδήσεις που έβγαλε το Δ.Σ. και η Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας το απόγευμα της Πέμπτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επανεξελέγη, καθώς όταν ζήτησε από όποια ομάδα τυχόν διαφωνεί να το γνωστοποιήσει, ουδείς πήρε το λόγο και μάλιστα στο τέλος χειροκροτήθηκε!

Επίσης, σχετικά με τα υπόλοιπα ζητήματα, εγκρίθηκε η επέκταση του συμβολαίου με τη NOVA, με την αναγκαία οικονομική αναπροσαρμογή, που λήγει πλέον το 2017, έχοντας ισχύ δυο επιπλέον ετών. Έτσι, η ψηφιακή πλατφόρμα θα εξακολουθήσει να προβάλλει αποκλειστικά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, με μοναδικό «όχι» αυτό του Παναθηναϊκού, ενώ ο ΠΑΟΚ επιφυλάχθηκε να απαντήσει ζητώντας διορία 48 ωρών για να κάνει γνωστή τη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του συνδρομητικού καναλιού είχαν συνάντηση με το προεδρείο της Σούπερ Λιγκ αναφορικά με το ισχύον συμβόλαιο και ζήτησαν να υπάρξει μείωση της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στα χρήματα που πληρώνει κάθε χρόνο η NOVA, αλλά παράλληλα να επεκταθεί η συνεργασία για άλλα δυο χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2017, όπως και τελικά συνέβη.

Όσο για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά, υπήρξε ομόφωνη αποδοχή της πρότασης του ΠΑΟΚ προκειμένου να υπάρξει αναπροσαρμογή στον τρόπο διανομής τους. Η πρόταση των Θεσσαλονικέων αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει η εν λόγω αναπροσαρμογή, καθώς αφενός οι ομάδες είναι πλέον 18, ενώ έχουν αλλάξει και κάποια δεδομένα, όπως η απουσία της ΑΕΚ που κατείχε μεγάλο μέρος της «πίτας», το οποίο θα πρέπει να ανακατανεμηθεί στους υπολοίπους. Σχετικά με τη διανομή των τηλεοπτικών, αυτό θα το αναλάβει εταιρεία αξιολόγησης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης:

1) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-14.

2) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Κ20 αγωνιστικής περιόδου 2013-14.

3) Εγκρίθηκε ομόφωνα να συνεχιστεί και για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 η προεδρία του κ. Γ. Μώραλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ