
Προτεραιότητα το θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ, λέει το ΥΠΠΟ
Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). Το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε στον υπουργό όλα τα πιεστικά ζητήματα του κλάδου, ανάμεσά τους και το θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ, το οποίο ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αποτελεί «προτεραιότητα» για την πολιτική ηγεσία.
Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε στον υπουργό όλα τα πιεστικά ζητήματα του κλάδου, ανάμεσά τους και το θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ, το οποίο ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αποτελεί «προτεραιότητα» για την πολιτική ηγεσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΑ, το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρθηκε στην υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση του Πολιτισμού, το μέλλον του ΤΑΠ, το Οργανόγραμμα, καθώς και σε νομοθετικές παρεμβάσεις που αποδυναμώνουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κλπ.
Ιδιαίτερα για το σοβαρό θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ ως προς τα λειτουργικά έξοδα των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία και ότι διερευνώνται λύσεις, οι οποίες ελπίζει να τελεσφορήσουν εντός των προσεχών ημερών.
Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συναντήσεις για τα επιμέρους ζητήματα.
Στη συνάντηση εκτός του υπουργού παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ι.Ανδριανός, η γγ Λ. Μενδώνη και οι σύμβουλοι του υπουργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
- Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της για ανάπτυξη ναρκαλιευτικών στον Κόλπο
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο ένοπλος, δύο τραυματίες
- Νίκος Ζήσης: «Δεν υπήρχαν εγωισμοί στην Εθνική του 2005 – Γι’ αυτό κερδίζαμε» (vid)
- ΠΑΟΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για το Καυτανζόγλειο – Αυτά προβλέπει η συμφωνία
- Κατέθεσε ο λογιστής του Έπσταϊν: Ποιοι πλήρωναν τον χρηματιστή, τι είπε για Τραμπ και τι ήξερε για τα θύματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442