Πλούσιο το πρόγραμμα παραστάσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Όπερα, συναυλίες, θεατρικά έργα και πλήθος εκδηλώσεων θα διανθίσουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την καλλιτεχνική περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013. Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 37 βασικές παραγωγές, και η αυλαία του ανοίγει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα.
Όπερα, συναυλίες, θεατρικά έργα και πλήθος εκδηλώσεων θα διανθίσουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την καλλιτεχνική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013.
Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 37 βασικές παραγωγές με πλήθος παραστάσεων, παράλληλων δράσεων και εργαστηρίων.
Στο νέο αυτό πρόγραμμα τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των Stomp σε μια παράσταση που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, ενώ η όπερα La Traviata θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Μοντέρνος χορός (Addio Addio Amoreτου Δ.Κόκκινου), αλλά και κλασικός (Ταξίδι στην αιωνιότητα της E. Καραΐνδρου), Χορός στον πάγο (Ο Καρυοθραύστης), Musical (Θα σε πάρω να φύγουμε), μουσικές βραδιές στο Μπαρ (Ηρώ, Πάρις Παρασχόπουλος κ.ά.), βραδιές Μουσικής και Λόγου (Γιώργος & Γιώργος Κωνσταντίνου, Ολύνα Ξενοπούλου κ.α.), η Φαντασία του Disney, καθώς επίσης και οι απευθείας προβολές όπερας από την Metropolitan Opera και του Royal Opera House είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής την περίοδο αυτή.
Η αυλαία των προγραμμάτων του Μεγάρου ανοίγει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Με την αξιοποίηση κάθε δυνατής συνεργασίας με τοπικά μουσικά σχήματα και μουσικούς θεσμούς (Κρατική Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου) και με στόχο να δώσουμε ζωή σχεδόν καθημερινά στα δύο αυτά υπέροχα κτίρια, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει παρά τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς τον προγραμματισμό και την προσφορά του» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης.
- Το πλήρες πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών



