Το φαγητό που είναι σπιτικό, πρέπει και να φαίνεται
Αντιδρώντας στην εξάπλωση της πρακτικής πολλών εστιατορίων να σερβίρουν ξαναζεσταμένο φαγητό, οι γάλλοι βουλευτές ενέκριναν νομοσχέδιο με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή «σπιτικό» («fait maison») στα πιάτα που έρχονται καυτά και φρεσκοφτιαγμένα από την κουζίνα.
Αντιδρώντας στην εξάπλωση της πρακτικής πολλών εστιατορίων να σερβίρουν ξαναζεσταμένο φαγητό, οι γάλλοι βουλευτές ενέκριναν νομοσχέδιο με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή «σπιτικό» («fait maison») στα πιάτα που έρχονται καυτά και φρεσκοφτιαγμένα από την κουζίνα.
Παρά την αντίθετη άποψη της υπουργού Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Σιλβιά Πινέλ, βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού Λαϊκού Μετώπου συνασπίστηκαν υπέρ του καλού φαγητού, έχοντας την υποστήριξη των εστιατόρων.
«Το πρόβλημα αυτήν την ώρα είναι ότι ανοίγεις την πόρτα ενός εστιατορίου και δεν ξέρεις αν στην πραγματικότητα βρίσκεται κάποιος σεφ στην κουζίνα» δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας των εστιατόρων Ντιντιέ Σενέ. «Τώρα οι πελάτες θα ξέρουν τι να περιμένουν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο -που αναμένει την έγκρισή του από τη Γερουσία- στους παραβάτες του «fait maison» θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου




