«Στα μέσα Ιουνίου» η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας σε τροχιά
Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία του πρώτου κινεζικού διαστημικού σταθμού θα έρθει στα μέσα Ιουνίου, όταν εκτοξευτεί ένα σκάφος με τρεις αστροναύτες το οποίο θα συνδεθεί σε ένα πειραματικό εργαστήριο που βρίσκεται ήδη σε τροχιά, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua.
Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία του πρώτου κινεζικού διαστημικού σταθμού θα έρθει στα μέσα Ιουνίου, όταν εκτοξευτεί ένα σκάφος με τρεις αστροναύτες το οποίο θα συνδεθεί σε ένα πειραματικό εργαστήριο που βρίσκεται ήδη σε τροχιά.
Το σκάφος Shenzhou-10 («Θεϊκό Σκάφος-10») βρίσκεται στα «τελικά στάδια της προετοιμασίας» για την εκτόξευση στα μέσα του μήνα, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο εκπρόσωπο του διαστημικού προγράμματος.
Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το Shenzhou-10 θα συνδεθεί στο εργαστήριο Tiangong-1 («Ουράνιο Παλάτι») που βρίσκεται σε τροχιά από το 2011.
Η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης δύο σκαφών σε τροχιά θα είχε κρίσιμη σημασία για τη συναρμολόγηση ενός διαστημικού σταθμού έως το 2020, όπως σχεδιάζει η Κίνα.
Η πρώτη αυτόματη σύνδεση ανάμεσα στο Tiangong-1 και ένα σκάφος Shenzhou πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2012, στη διάρκεια αποστολής στην οποία συμμετείχε και η πρώτη Κινέζα αστροναύτης.
Το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, πηγή εθνικής υπερηφάνειας, φιλοδοξεί να στείλει αργότερα ανθρώπους στη Σελήγη.
Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της το 2003 και σήμερα είναι η μόνη χώρα εκτός της Ρωσίας που μπορεί να στείλει ανθρώπους στο Διάστημα με δική της τεχνολογία -οι ΗΠΑ παρόπλισαν τα διαστημικά λεωφορεία και δεν αναμένεται να εκτοξεύσουν νέο επανδρωμένο σκάφος πριν από το 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης


