Εκστρατεία ενημέρωσης των παιδιών για τον πνιγμό στη θάλασσα
Εκστρατεία ενημέρωσης σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και πνιγμών, έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Κάθε καλοκαίρι, η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία, αναφέρουν στελέχη του λιμενικού, τα οποία αναμένεται να ενημερώσουν περισσότερα από 5.500 παιδιά δημοτικών σχολείων στα νότια προάστια.
Παράλληλα, θα διανεμηθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό, για τι θα πρέπει να προσέχουν τα παιδιά και οι λουόμενοι, όταν βρίσκονται στην παραλία και στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, οι θάνατοι λουόμενων στη θάλασσα από πνιγμό το 2012, ανήλθαν σε 396 και από άλλα αίτια σε 90.
«Δεν κολυμπάμε εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη λήψη τροφής ή εάν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ» τονίζει ο Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας Παναγιώτης Παρασκευάς και αναφέρει ότι οι λουόμενοι, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ναυαγοσώστη και να μην απομακρύνονται πέρα από τις σημαδούρες. Επίσης, τονίζει ότι οι υποβρύχιοι αλιείς θα πρέπει να φέρουν πάντα την προβλεπόμενη σημαδούρα.
Εντατικοί έλεγχοι στα σκάφη αναψυχής
Οδηγίες προς τα λιμεναρχεία, τα σκάφη του λιμενικού να εντείνουν τις περιπολίες τους το καλοκαίρι και να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους στα σκάφη αναψυχής, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, τις αποστάσεις από τους λουόμενους και αν φέρουν σωστικά μέσα, έχει δώσει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
Θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στις άδειες και στα χαρτιά των χειριστών, διενέργεια αλκοτέστ και σε περιπτώσεις υποτροπής τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.
Το λιμενικό σώμα καλεί του χειριστές των σκαφών να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας να μην καταναλώνουν αλκοόλ ή άλλες τοξικές ουσίες, να μην προβαίνουν σε επικίνδυνους ελιγμούς, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας 200 μέτρων από περιοχές όπου υπάρχουν λουόμενοι και όταν βρίσκονται κοντά στις ακτές να κινούνται με ταχύτητα μικρότερη από 5 μίλια την ώρα.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση δράση του Λιμενικού Σώματος στον αριθμό 108.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς πήρε το όνομά της και γιατί πετάμε χαρταετό
- Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ένταση ΗΠΑ – Ιράν – Επισκέψεις αμερικανο – ΝΑΤΟικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία
- Έρευνα της La Liga για συνθήματα θανάτου των οπαδών της Οσασούνα προς τον Βινίσιους
- Ελιά: Πώς ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας φέρνει επενδύσεις
- Ο αληθινός Σέρπικο, ο Αλ Πατσίνο, η διαφθορά της αστυνομίας και το soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη – Μια ιστορία από τα 70s
- Επιστρέφει η περιφερειακή λίγκα στα Βαλκάνια
- Πτολεμαΐδα: Στο χειρουργείο 17χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Η αφιέρωση του Κώστα Σλούκα στον Αταμάν για τον χαμό της μητέρας του (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442