Η Γιουβέντους πήρε εκδίκηση από την Ίντερ
Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 στο «derby d' Italia» απέναντι στην Ίντερ και μάλιστα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο, όπου οι Νερατζούρι είχαν επικρατήσει στην έδρα της «Γηραιάς Κυρίας», βάζοντας φρένο στο αήττητο σερί των 49 αγώνων της Γιούβε στο Campionato. Από εκεί και πέρα η Φιορεντίνα ηττήθηκε στην έδρα της Κάλιαρι (2-1), ενώ η Λάτσιο ίδρωσε, αλλά τελικά λύγισε την αντίσταση της Κατάνια με το ίδιο σκορ. Νίκη για τη Μίλαν επί της Κιέβο με 1-0 με του Ροσονέρι να μένουν στην τρίτη θέση μετά την εκτός έδρας νίκη της Νάπολι επί της Τορίνο με... 5-3!
Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 στο «derby d’ Italia» απέναντι στην Ίντερ και μάλιστα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο, όπου οι Νερατζούρι είχαν επικρατήσει στην έδρα της «Γηραιάς Κυρίας», βάζοντας φρένο στο αήττητο σερί των 49 αγώνων της Γιούβε στο Campionato.
Η Γιουβέντους άνοιξε πολύ νωρίς στο σκορ με τέρμα του Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 3′ με σουτ έξω από την περιοχή, με την Ίντερ να απαντάει στο 54′ με τον Ροντρίγκο Παλάσιο να πλασάρει τον Μπουφόν έπειτα από άψογη συνεργασία με τον Αντόνιο Κασάνο.
Τελικά τη νίκη στη «Γηραιά Κυρία» χάρισε έξι λεπτά αργότερα (60′) ο Αλεσάντρο Μάτρι με πλασέ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Κουαλιαρέλα.
Στο μεταξύ η Μίλαν, με γκολ του Μοντολίβο νίκησε 1-0 στη Βερόνα την Κιέβο, αλλά παρέμεινε στην τρίτη θέση, καθώς η Νάπολι μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, επικράτησε 5-3 στην έδρα της Τορίνο.
Από εκεί και πέρα η Φιορεντίνα ηττήθηκε στην έδρα της Κάλιαρι (2-1), ενώ η Λάτσιο ίδρωσε, αλλά τελικά λύγισε την αντίσταση της Κατάνια με το ίδιο σκορ.
Συνοπτικά οι αγώνες και οι σκόρερ της 30ης αγωνιστικής του καμπιονάτο:
Αταλάντα-Σαμπντόρια 0-0
Κάλιαρι-Φιορεντίνα 2-1 (11′, 39′ πεν. Πινίγια-73′ Κουαντράδο)
Τζένοα-Σιένα 2-2 (6′ Μποριέλο, 72′ Γιάνκοβιτς-44′ Εμεγκχάρα, 52′ πεν. Ροσίνα)
Ίντερ-Γιουβέντους 1-2 (54′ Παλάσιο-3′ Κουαλιαρέλα, 60′ Μάτρι)
Λάτσιο-Κατάνια 2-1 (78′ αυτ. Λεγκροτάλιε, 81′ πεν. Καντρέβα-50′ Ισκο)
Παλέρμο-Ρόμα 2-0 (21′ Ιλισιτς, 35′ Μίκολι)
Πάρμα-Πεσκάρα 3-0 (18′ Μπελανουάνε, 52′ Παλέτα, 65′ Αμάουρι)
Ουντινέζε-Μπολόνια 0-0
Κιέβο-Μίλαν 0-1 (25΄ Μοντολίβο)
Τορίνο-Νάπολι 3-5 (30` Μπαρέτο, 74` πεν. Τζονατας, 78` Μετζιορίνι – 10`, 47`, 80` Τζεμαλί, 84`, 90` Καβάνι)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
Γιουβέντους 68
Νάπολι 59
Μίλαν 57
Φιορεντίνα 51
Λάτσιο 50
Ιντερ 47 -29αγ.
Ρόμα 47
Κατάνια 45
Ουντινέζε 42
Πάρμα 38
Κάλιαρι 38
Σαμπντόρια 36 -29αγ.
Μπολόνια 36
Τορίνο 35
Κιέβο 35
Αταλάντα 34
Τζένοα 27
Σιένα 26
Παλέρμο 24
Πεσκάρα 21
* Σαμπντόρια και Τορίνο άρχισαν το πρωτάθλημα με -1 βαθμό, η Αταλάντα με -2 και η Σιένα με -6 βαθμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές


