Τράπεζα με κελαηδίσματα πουλιών «ανοίγει» στη Μόσχα
Πρωτότυπη τράπεζα θα δημιουργηθεί στη Μόσχα: δεν θα έχει καταθέσεις σε χρήμα, αλλά κελαηδίσματα πουλιών. Η ιδέα αποσκοπεί στην «ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της πρωτεύουσας», ενώ τα κελαηδίσματα θα μπορούν να μεταφορτώνονται δωρεάν.
Πρωτότυπη τράπεζα θα δημιουργηθεί στη Μόσχα: δεν θα έχει καταθέσεις σε χρήμα, αλλά κελαηδίσματα πουλιών. Η ιδέα αποσκοπεί στην «ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της πρωτεύουσας», ενώ τα κελαηδίσματα θα μπορούν να μεταφορτώνονται δωρεάν.
Συγκεκριμένα, τα κελαηδίσματα των πουλιών που ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα, θα ηχογραφηθούν και θα καταχωρηθούν σε έναν κατάλογο, που θα διανέμεται στα πάρκα, τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες.
Ο ιδιαίτερος αυτός κατάλογος θα περιέχει εικόνες και τις περιγραφές των τοπικών ειδών, οι οποίες θα συνοδεύονται από γραμμοκώδικα (bar code) που θα παραπέμπει σε αρχεία μεταφόρτωσης.
Συνολικά σχεδόν 250 είδη πτηνών ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, εκ των οποίων περίπου 160 στην ίδια την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Ρωσική Ένωση Προστασίας των Πτηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές







