Τα δέκα καλύτερα βρετανικά εξώφυλλα του αιώνα
Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει φέτος η βρετανική Ένωση Επαγγελματιών Εκδοτών (PPA) και με αφορμή την επέτειο αυτή ψηφίζει τα δέκα καλύτερα εξώφυλλα βρετανικών περιοδικών του τελευταίου αιώνα. Δείτε τα στο φωτορεπορτάζ και μάθετε τον λόγο που τα κάνουν ξεχωριστά.
Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει φέτος η βρετανική Ένωση Επαγγελματιών Εκδοτών (PPA) και με αφορμή την επέτειο αυτή ψηφίζει τα δέκα καλύτερα εξώφυλλα βρετανικών περιοδικών του τελευταίου αιώνα.
Δείτε τα στο φωτορεπορτάζ και μάθετε τον λόγο που τα κάνουν ξεχωριστά.
Ανάμεσά τους βρίσκουμε ένα εξώφυλλο του Empire, όπου όχι μόνο απεικονίζεται ο Darth Vader, αλλά ακούγεται και η -βαρειά- ανάσα του.
Επίσης, στα δέκα καλύτερα συγκαταλέγεται το πρώτο εξώφυλλο του βρετανικού Cosmopolitan, το οποίο μέσα στις πρώτες ώρες κυκλοφορίας του -μέχρι το μεσημέρι- πούλησε 350.000 αντίτυπα.
Το πιο παλιό ανάμεσα στα δέκα είναι αυτό του Woman’s Weekly που χρονολογείται από το 1916. Το εξώφυλλο εξαίρει τους ρόλους της μητέρας και την νοικοκυράς στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κοινό μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του εξώφυλλο εδώ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Η αποβολή του Κουμπαρσί άνοιξε τον δρόμο για τους φιλοξενούμενους
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]
- Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-0: Επίδειξη δύναμης από τους πρωταθλητές Ευρώπης
- Εντυπωσιακό θέαμα: Ελεγχόμενες εκρήξεις σπάνε τους πάγους στον ποταμό Άμουρ
- Μούρθια – ΠΑΟΚ 89-85: Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά ο «δικέφαλος»
- Λύγισε ο Πάνος Ρούτσι στην εκδήλωση για τη δίκη των Τεμπών: «Σήμερα θα σβήναμε τα κεράκια του Ντένις»





