Τι ποσά έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα και όχι μόνο
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα χορηγικά ποσά που έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα αλλά και σε άλλες δραστηριότητες όπως ερασιτεχνικά αθλήματα αλλά και στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πήρε τα περισσότερα από τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα χορηγικά ποσά που έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα αλλά και σε άλλες δραστηριότητες όπως ερασιτεχνικά αθλήματα αλλά και στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πήρε τα περισσότερα από τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την «Ελευθεροτυπία» για το 2012, 17 ομάδες της Σουπερ Λίγκας μοιράστηκαν 26.846.489,44 ευρώ, από τα οποία 3.593.633,33 πήγαν στο ταμείο των «ερυθρολεύκων», συν 246.000 ευρώ έξτρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. Σύνολο δηλαδή 3.839.633,33.
Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος με 2.807.978,33 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύεται, ο ΟΠΑΠ έχει προγραμματίσει το 2013 να κάνει σημαντική μείωση στα χρήματα, να διανείμει δηλαδή 15.034.722,22 ευρώ.
Στη λίστα, τώρα, των εγκεκριμένων οικονομικών ενισχύσεων, ο κύριος αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού έχει χορηγήσει 5.717.677,10 ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλήματα, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία πήρε σχεδόν τα μισά ( 2.500.000 ) για την ολυμπιακή προετοιμασία, και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, που εισέπραξε 1.000.000 ευρώ.
Δηλαδή το καθαρό ποσόν που κατευθύνθηκε σε αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία είναι 2.217.677,10 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Η στεγαστική κρίση εξελίσσεται σε κοινωνικό εφιάλτη και η κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλνουν τον λογαριασμό του σκανδάλου στους αγρότες
- Κυβερνοεπίθεση σε εκπαιδευτική πλατφόρμα άφησε στον αέρα χιλιάδες αμερικανικά σχολεία και πανεπιστήμια
- Η άγνωστη ιστορία του Λιονέλ Μέσι σε ντοκιμαντέρ του ESPN (vids)
- Τέσσερις ακόμη Κρήνες κοσμούν πλέον την Άνω Πόλη
- Προς πλήρη απαγόρευση για ανηλίκους τα ηλεκτρικά πατίνια – Τι λένε ειδικοί για τους κινδύνους και τα μέτρα


