Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής αρνήθηκε ο διάσημος σκιτσογράφος Ζακ Ταρντί
Τη μεγαλύτερη τιμή της Γαλλίας απέρριψε ο διάσημος σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικ, Ζακ Ταρντί, ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, λέγοντας ότι απορρίπτει κάθε βραβείο του πολιτικού κατεστημένου.
Τη μεγαλύτερη τιμή της Γαλλίας απέρριψε ο διάσημος σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικ, Ζακ Ταρντί, ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, λέγοντας ότι απορρίπτει κάθε βραβείο του πολιτικού κατεστημένου.
Ο Ταρντί, ένας από τους πιο διάσημους σκιτσογράφους στη Γαλλία, δήλωσε ότι δεν θέλει να δεχθεί οποιαδήποτε πολιτική επιρροή.
Ο 66χρονος καλλιτέχνης έχει γίνει γνωστός για τη σειρά κόμικ με τις περιπέτειες της Γαλλίδας Αντέλ Μπλανκ-Σεκ, οι οποίες έχουν μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.
«Όντας πλήρως εξαρτημένος από την ελευθερία της σκέψης και της δημιουργικότητάς μου, δεν θέλω να παραλάβω τίποτα, ούτε από αυτή την κυβέρνηση, ούτε από οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
«Επομένως, αρνούμαι αυτό το μετάλλιο με μεγάλη αποφασιστικότητα» πρόσθεσε.
Ο Ζακ Ταρντί έμαθε για τη βράβευσή του αυτή την εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Δύσκολη η νύχτα στα Δωδεκάνησα λόγω κακοκαιρίας – Θυελλώδεις άνεμοι, πτώσεις δέντρων και προβλήματα στις μεταφορές
- Ο Γκατούζο παραιτήθηκε μετά τον αποκλεισμό-σοκ της Ιταλίας
- Έχασε τη μάχη ο 7χρονος Αχιλλέας στη Βέροια – Υπέκυψε στα τραύματά του
- Η Σίντνεϊ Σουίνι εκτόξευσε την περιουσία της μέσα σε δύο χρόνια
- Αθηναϊκός – Μερσίν: Ραντεβού με την ιστορία στον πρώτο τελικό του Eurocup Women!




