Μιχελάκου Ιωάννα Φωτό: Santi Caleca

Ένα νέο εστιατόριο και μπαρ, αφιερωμένο στην σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής Ιταλικής κουζίνας, άνοιξε στο κέντρο του Μιλάνου, στην καρδιά της Brera δίπλα στο κανάλι, εκεί που συμβαίνουν όλα. Το Pisacco, Restaurant & Bar, στην Via Solferino 48, ακολούθησε την πιο απλή και σίγουρη συνταγή: φρεσκάδα και χαμηλές τιμές. Φιλικό και με εντυπωσιακό μενού, και ταυτόχρονα προσιτό, κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται ότι δοκιμάζει την κουζίνα της μαμάς στο σπίτι της. Ένα σπίτι βέβαια άκρως εντυπωσιακό, αφού την εμνευσμένη ανακαίνιση ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Tiziano Vudafieri, ο οποίος φρόντισε να τιμήσει το υπάρχον κτίσμα, προσθέτοντας μια σύγχονη ματιά.
Το εστιατόριο μπαρ στεγάζεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται το μπαρ και το καφέ, πλημμυρισμένο στο φως και με θέα σε έναν μικρό κήπο που ήταν αρχικά προέκταση της μικρής λίμνης Conca delle Gabelle την πιο παλιά του Μιλάνου, όταν κάποτε το κανάλι Μartesana canal διέσχιζε την πόλ προς την Piazza San Marco.
Το μενού επιμελήθηκε ο τιμημένος με 2 αστέρια Michelin Andrea Berton. Στόχος του ήταν ένα μικρό αλλά ισορροπημένο μενού, το οποίο περιλαμβάνει απλά θαύματα της ιταλικής κουζίνας, όπως σπαγγέτι με ντομάτα, βασιλικό και και μοτσαρέλα μπουφάλα, ή ψητά λαχανικά. Αλλά και πιο πρωτότυπα πιάτα όπως καλαμάρι με πουρέ αβοκάντο και φρέσκα κρεμμυδάκια ή μια πιο ραφιναρισμένη εκδοχή του ριζότο αλά μιλανέζε με σος από μοσχάρι. Ανάμεσα στα σνακς βρίσκει κανείς το Τoast Βerton, με ψητό ζαμπόν, τυρί asiago και προσούτο, ή τραγανό ψωμί με σαρδέλες ή αντζούγιες.

woman.in.gr