Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στο ευρώ, λέει ο Μπαρόζο
«Αν η Ελλάδα εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και αν οι άλλες χώρες εξαλείψουν κάθε αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει στο ευρώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο
«Αν η Ελλάδα εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και αν οι άλλες χώρες εξαλείψουν κάθε αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει στο ευρώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο κ. Μπαρόζο σημειώνει ότι η ΕΕ «χρειάζεται ανάπτυξη» και προσθέτει:
«Σε εθνικό επίπεδο αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν επί δεκαετίες, σημαίνει αντιμετώπιση οργανωμένων συμφερόντων και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας για να επιτύχουμε το συνδυασμό ασφάλειας και ευελιξίας».
Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Μπαρόζο τονίζει ότι «θα πρέπει να στραφούμε προς την ομοσποδία εθνικών κρατών. Προς το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί νέα συνθήκη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ειναι τεχνοκρατική, γραφειοκρατική, διπλωματική. Πρέπει να είναι ακόμη πιο δημοκρατική».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.