Συναντήσεις με Μέρκελ και Μόντι θα έχει το Σεπτέμβριο ο Ισπανός πρωθυπουργός
Με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα συναντηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ενώ σχεδόν δύο εβδομάδες μετά θα συναντηθεί στη Ρώμη και με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι -ενώ η πίεση των αγορών στη Μαδρίτη παραμένει ισχυρή και η ισπανική κυβέρνηση περιμένει δράσεις από την ΕΚΤ.
Με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα συναντηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ενώ σχεδόν δύο εβδομάδες μετά θα συναντηθεί στη Ρώμη και με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι -ενώ η πίεση των αγορών στη Μαδρίτη παραμένει ισχυρή και η ισπανική κυβέρνηση περιμένει δράσεις από την ΕΚΤ.
«Το διεθνές μου πρόγραμμα πρόκειται να είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στην Ευρώπη. Τη στιγμή ετούτη πιστεύουμε πως αυτή οφείλει να είναι η προτεραιότητά μας» δήλωσε ο Ραχόι την Τρίτη.
Ο Ραχόι ανέφερε πως θα υποδεχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη τη Μέρκελ «για μία ημερίδα εργασίας παρουσία μίας πλειάδας Γερμανών και Ισπανών επιχειρηματιών». Στις 11 του ίδιου μήνα θα υποδεχθεί τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νίιστο, του οποίου η χώρα ενέκρινε μεν την βοήθεια προς τις τράπεζες της Ισπανίας αλλά με αντάλλαγμα εγγυήσεις.
Έπειτα, ο Ραχόι θα βρεθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, ενώ στα τέλη του μηνός θα συμμετάσχει στη ΓΣ του ΟΗΕ.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης πως «πριν τα τέλη του μηνός» θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ «προκειμένου να εξηγήσει τη θέση της Ισπανίας για την τραπεζική και τη χρηματοοικονομική ένωση», προσθέτοντας πως η Μαδρίτη ήδη έχει αποστείλει σχετική επιστολή στις Βρυξέλλες.
Ο Ραχόι υπογράμμισε πως η Μαδρίτη ζητά ταχύτητα από την Ευρώπη στην προώθηση «της χρηματοοικονομικής ένωσης και της τραπεζικής ένωσης και να μπορέσουμε να εγκρίνουμε τα δύο τούτα θέματα εντός της πορείας του έτους και συγκεκριμένα κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου».
Στην επιστολή, που απέστειλε στις 3 Αυγούστου, ο Ραχόι δηλώνει πως διάκειται ευνοϊκά στη «δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εποπτείας» των τραπεζών στην ευρωζώνη. Η Μαδρίτη ελπίζει έτσι θα εκπληρωθεί ένας από τους βασικούς όρους για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, η οποία θα επέτρεπε να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το κρατικό χρέος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας