Επιστρέφουν στις επαγγελματικές κατηγορίες Βόλος και Καβάλα
Ο δρόμος για την επιστροφή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι ορθάνοιχτος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε προετοιμάσει το έδαφος πριν από μερικές ημέρες στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και σήμερα ήρθε η ΕΕΑ να τον... δικαιώσει. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης ενέκρινε τη νέα μετοχική σύνθεση των «ερυθρόλευκων» και των «αργοναυτών», δίδοντάς τους, στην ουσία το... εισιτήριο επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ο δρόμος για την επιστροφή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι ορθάνοιχτος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε προετοιμάσει το έδαφος πριν από μερικές ημέρες στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και σήμερα ήρθε η ΕΕΑ να τον… δικαιώσει. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης ενέκρινε τη νέα μετοχική σύνθεση των «ερυθρόλευκων» και των «αργοναυτών», δίδοντάς τους, στην ουσία το… εισιτήριο επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ποια θα είναι αυτή και σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν από τη νέα περίοδο οι δύο ομάδες, που είχαν αποβληθεί τον περασμένο Αύγουστου για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, είναι καθαρά υπόθεση της Ομοσπονδίας. Απόφαση που θα παρθεί στην προσεχή συνεδρίασή της, αφού πρώτα γίνει και η σχετική συνεννόση με τη λίγκα που έχει στην εποπτεία της το πρωτάθλημα που θα τοποθετηθούν οι δύο σύλλογοι.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέχτηκε ότι το νέο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν έχει πρόσωπα παρένθετα ή να σχετίζονται με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη, τους δύο πρώην ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ ανακοινώσει την επιστροφή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα πάψει και η εκκαθάριση των δύο εταιριών από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακολούθως, θα πάνε ξανά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε:
* Την μεταβίβαση του 58,11% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και
* Την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλας στους: Γιώργο Τσοκταρίδη 48%, στο ερασιτεχνικό σωματείο Α.Ο Καβάλας 47% και στον Χαράλαμπο Κουφατζή 7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χολαργός: 14χρονος πήγε σε ραντεβού-παγίδα με 20χρονη και τον μαχαίρωσαν – «Έχουμε τσακωθεί, μου την είχαν στημένη»
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442