Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Η Ελλάδα χρειάζεται αξιοπρεπή εκπροσώπηση στην Ευρώπη» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας

«Η Ελλάδα χρειάζεται αξιοπρεπή εκπροσώπηση στην Ευρώπη» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας

H χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν έναντι των Σαμαρά και Βενιζέλου, σχετικά με τις επαφές που είχαν στις Βρυξέλλες. Απαντώντας, το ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση».

H χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε κατά των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους δύο «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να το πράξει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και προσέθεσε πως οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Σχολιάζοντας τις επαφές Βενιζέλου στις Βρυξέλλες, είπε ότι φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού.

Για τις επαφές Σαμαρά προσέθεσε ότι «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του -την κ. Μερκελ και τους άλλους του ΕΛΚ, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κ. Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους».

Η απάντηση της Φ.Γεννηματά

Έντονα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στις αναφορές Τσίπρα περί εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Ευρώπη.

«Η πραγματικότητα είναι μία: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο