Δάνειο 31,7 εκατ. ευρώ, για ικανοποίηση οφειλών, θα πάρει ο Δήμος Αθηναίων
Στη σύναψη νέου δανείου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2012, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να ικανοποιήσει ληξιπρόθεσμα χρέη. Η απόφαση λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, την παράταξη του Ν.Κακλαμάνη και τον κ. Γ.Αμυρά. Το δάνειο αφορά ποσό 31,7 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στη σύναψη νέου δανείου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2012, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να ικανοποιήσει ληξιπρόθεσμα χρέη. Η απόφαση λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, την παράταξη του Ν.Κακλαμάνη και τον κ. Γ.Αμυρά.
Το δάνειο αφορά ποσό 31,7 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το θέμα πρόκειται να εξετασθεί τις ερχόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία και θα καθορίσει τους όρους της δανειακής σύμβασης. Στη συνέχεια η δανειακή σύμβαση θα έρθει εκ νέου προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.
Όπως σημειώθηκε, συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου Αθηναίων ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ. Ο δήμος μπορεί να καλύψει με ίδια κεφάλαια τα 28 εκατ. ευρώ, οπότε απομένει οφειλή σχεδόν 32 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του δανείου. Από την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, την πρόταση για νέα δανειακή σύμβαση καταψήφισε ο Φ. Ιγνατίου. Ο Γ. Δημόπουλος εξήγησε ότι η παράταξη του κ. Κακλαμάνη ψηφίζει το δάνειο προκειμένου να συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Σ. Λάμπρου σημείωσε ότι η παράταξη του ΚΚΕ καταψηφίζει την πρόταση, διότι το δάνειο θα οδηγήσει σε νέα αυξημένα τέλη για τους κατοίκους του δήμου, ακύρωση οποιουδήποτε επενδυτικού προγράμματος και κατάργηση των εναπομεινασών κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες.
Σημειώνεται ότι με τις μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) ο δήμος την τελευταία τριετία έχει χάσει 100 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- Πέντε ιδέες για πρωινό που «χαρίζουν» χρόνια ζωής
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
- Η «φωνή του λαού» γίνεται αλγόριθμος: Ο Μάικλ Κέιν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχέσεις;
- Στενά του Ορμούζ: Το στρατηγικό πέρασμα για το πετρέλαιο στη μέγγενη του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442