Με το… αριστερό ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς στους πρώτους αγώνες της νέας σεζόν οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο και καμιά γηπεδούχος δεν κατάφερε να κερδίσει!

Ξεκινάμε από το Λίβερπουλ, όπου οι «κόκκινοι» του Κένι Νταλγκλίς αν και (με τη σειρά) έχασαν πέναλτι, προηγήθηκαν και είχαν δοκάρι, δεν κατάφεραν να νικήσουν τη Σάντερλαντ (1-1).

Ισόπαλα έληξαν και τα ματς της Φούλαμ με την Αστον Βίλα (0-0), της Γουίγκαν με τη Νόριτς (1-1), ενώ τη νίκη της ημέρας πέτυχε η Μπόλτον, η οποία επικράτησε εύκολα με 4-0 μέσα στο Λονδίνο την ΚΠΡ. Τέλος η Γουλβς πέρασε με 2-1 μέσα στην έδρα της Μπλάκμπερν.

Γκέλα και για την Άρσεναλ

«Απόρθητο κάστρο» αποδείχτηκε η έδρα της Νιούκαστλ για την Άρσεναλ στην πρεμιέρα της πρέμιερ λιγκ. Οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν στη λευκή ισοπαλία. Οι «κανονιέρηδες» έμειναν με 10 παίκτες με εναπομείναντα χρόνο 14 λεπτά, καθώς ο Ζερβίνιο στο ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Συγκεκριμένα, ο Ζερβίνιο χτύπησε στο πρόσωπο τον Τζόι Μπάρτον, μετά από αψιμαχία στην περιοχή του πέναλτι. Η Άρσεναλ απείλησε με ωραία εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι στο 54` και με πλασέ του Γουόλκοτ στο 63`, ενώ ο πρώτος έκανε απέλπιδα προσπάθεια και στις καθυστερήσεις να σκοράρει για την ομάδα του, αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία.

Συνοπτικά σε αγώνες για την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Μπλάκμπερν-Γουλβς 1-2 (20′ Φορμίτσα-22′ Φλέτσερ, 47′ Γουόρντ)
Φούλαμ-Αστον Βίλα 0-0
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 1-1 (12′ Σουάρες-56′ Λάρσον)
ΚΠΡ-Μπόλτον 0-4 (45′ Κέιχιλ, 67′ αυτ. Γκαμπιαντόν, 70′ Κλάσνιτς, 78′ Μουάμπα)
Τότεναμ-Εβερτον (αναβλήθηκε)
Γουϊγκαν-Νόριτς 1-1 (20′ πεν., Γουάτσον-45′ Χούλαχαν)
Νιούκαστλ-Αρσεναλ 0-0
Στόουκ Σίτι-Τσέλσι 14/08
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 14/08
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι 15/08

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ