Παραμύθια και εργαστήρια στο Πήλιο, στις 5, 6 και 7 Αυγούστου
Οι παραμυθάδες της τριήμερης εκδήλωσης, με τίτλο: «Μύθοι και παραμύθια στου Κένταυρου τη ράχη», θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στις 5, 6 και 7 Αυγούστου.
Οι παραμυθάδες της τριήμερης εκδήλωσης, με τίτλο: «Μύθοι και παραμύθια στου Κένταυρου τη ράχη», θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στις 5, 6 και 7 Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις παίρνουν το χαρακτήρα μιας μικρής φεστιβαλικής γιορτής καθώς λαϊκά παραμύθια και μύθοι απ’ τις άκρες της γης και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής θα ακουστούν σε φιλόξενες αυλές μουσείων, αρχοντικών σπιτιών, αυλόγυρους εκκλησιών, αλλά και σε ατμοσφαιρικές κρήνες που αναπαλαιώθηκαν.
Το τριήμερο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
Πρωινά
Οι καλεσμένες παραμυθούδες Ανθή Θάνου και Μάνια Μαράτου, καθώς και ο Αϊγιωργίτης αφηγητής Δημήτρης Β. Προύσαλης, θα μοιραστούν στοιχεία από την τέχνη τους σε τρία εισαγωγικά εργαστήρια βιωματικής μορφής που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό, ειδικό ή μη (εκπαιδευτικοί, θεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, γονείς) που θέλει να ανακαλύψει μυστικά της παραμυθιακής αφήγησης.
Απόγευματα
Οι μικροί φίλοι των παραμυθιών θα απολαύσουν αφηγήσεις για παιδικό κοινό (+6).
Βράδια
Η ώρα για παραμύθια και μύθους για ενήλικο ακροατήριο.
Η είσοδος στις αφηγήσεις είναι ελεύθερη, ενώ η συμμετοχή στα εργαστήρια γίνεται μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 6945-906008. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Τη διοργάνωση επιμελούνται ο Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος «Κένταυρος» και η Εταιρεία ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ.
Χορηγοί είναι οι εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ο Θωμάς Δάμτσας και χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα στο www.folktale-storyteller.gr , www.pelion-aigiorgis.gr, www.pelionoros.gr
Μουσείο Ελιάς/Πήλιον Όρος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ



