
Τιμή-ρεκόρ για την πρώτη έκδοση του «Ημερολογίου Καταστρώματος Β’» του Σεφέρη
Έναντι 3.300 ευρώ πουλήθηκε στη δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος, την Τετάρτη, η πρώτη έκδοση του «Ημερολογίου Καταστρώματος Β'» του Γιώργου Σεφέρη, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για πρώτη έκδοση λογοτεχνικού έργου.
Έναντι 3.300 ευρώ πουλήθηκε στη δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος, την Τετάρτη, η πρώτη έκδοση του «Ημερολογίου Καταστρώματος Β’» του Γιώργου Σεφέρη, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για πρώτη έκδοση λογοτεχνικού έργου.
Το «Ημερολόγιο Καταστρώματος Β’» του νομπελίστα ποιητή τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1944 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η έκδοση ήταν περιορισμένη σε 75 μόνο αριθμημένα αντίτυπα και αναπαρήγαγε φωτολιθογραφικά ένα χειρόγραφο γραμμένο και εικονογραφημένο από τον ποιητή.
Το αντίτυπο της δημοπρασίας είχε χαριστεί από τον Γ.Σεφέρη στο Γιάννη Τσαρούχη, εν όψει της εικονογράφησης από τον τελευταίο της δεύτερης έκδοσης της συλλογής (1945).
Στην ίδια δημοπρασία, μεγάλες τιμές έπιασαν μια επιστολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη (4.720 ευρώ), μια επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (3.894 ευρώ) και ένα έγγραφο της Φιλικής Εταιρείας γραμμένο με κρυπτογραφικό αλφάβητο, ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί από τους Τούρκους (6.490 ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προειδοποιήσεις για ύφεση και ενεργειακή κρίση στην Ιταλία
- Μια σκηνή της Σίντνεϊ Σουίνι στο «Euphoria» διχάζει τα social media
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: «Χορταστικό» ημίχρονο με πέντε γκολ (vids)
- Ουκρανία: Το «κοιμηθείτε καλά, Ευρωπαίοι εταίροι» του Μεντβέντεφ που ανεβάζει τον «πυρετό» του πολέμου στη Γηραιά Ήπειρο
- Αίγιο: Μια σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Αναζητούνται άλλα πέντε άτομα
- Ιράν: Πάνω από 26.000.000 πολίτες έχουν προσφερθεί για εθελοντική στράτευση


