Τα Μύδια
Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχουν λίγες θερμίδες και μικρή ποσότητα λίπους. Όταν τα αγοράζετε είναι σημαντικό να προσέξετε να είναι ζωντανά, κλειστά (ή να κλείνουν εντελώς με μία κίνηση), να μυρίζουν θάλασσα, ενώ αποφεύγετε εκείνα που σας φαίνονται πολύ βαριά ή ελαφριά.
Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχουν λίγες θερμίδες και μικρή ποσότητα λίπους. Όταν τα αγοράζετε είναι σημαντικό να προσέξετε να είναι ζωντανά, κλειστά (ή να κλείνουν εντελώς με μία κίνηση), να μυρίζουν θάλασσα, ενώ αποφεύγετε εκείνα που σας φαίνονται πολύ βαριά ή ελαφριά. Τα περισσότερα μύδια είναι καλλιεργούμενα και όταν τα δείτε θα τα αναγνωρίσετε γιατί θα είναι χωρίς το λεγόμενο «μουστάκι». Για να διατηρηθούν ζωντανά τα μύδια, πρέπει να τα βάλετε σε αλατισμένο νερό, ενώ εάν έχετε σκοπό να τα μαγειρέψετε την επόμενη μέρα μπορείτε ολονυχτίς να τα βάλετε σε κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και 50γρ αλάτι. Σε περίπτωση που τα βάλετε σε φρέσκο νερό θα πεθάνουν.
Για τον καθαρισμό του κέλυφους, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και μία βούρτσα. Μην ξεχνάτε ότι τα μύδια θέλουν πολύ καλό ξέπλυμα!
Ολοκληρωμένες Τεχνικές Μαγειρικής «Le Cordon Bleu» (Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής Α. Τσιτσιλώνης), 1999
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές






