Πέθανε ο φωτογράφος της κοινωνικής καταγραφής Μίλτον Ρογκόβιν
Πέθανε ο πρωτεργάτης της φωτογραφίας κοινωνικής καταγραφής, Μίλτον Ρογκόβιν, σε ηλικία 101 ετών, στο σπίτι του στο Μπάφαλο των ΗΠΑ. Η φτώχεια, η ανεργία, τα ναρκωτικά και η πορνεία ήταν θέματα που κατέγραψε ο Ρογκόβιν με το φακό του.
Πέθανε ο πρωτεργάτης της φωτογραφίας κοινωνικής καταγραφής, Μίλτον Ρογκόβιν, σε ηλικία 101 ετών, στο σπίτι του στο Μπάφαλο των ΗΠΑ.
Ο Μ.Ρογκόβιν πριν γίνει φωτογράφος ήταν οπτικός, αλλά το 1957, εποχή που ο αντικομουνισμός απλωνόταν όλο και περισσότερο, έχασε την άδειά του.
Αιτία ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα βραδινά νέα του Μπάφαλο», που τον χαρακτήριζε ως τον «μεγαλύτερο κομουνιστή» της πόλης. Αυτό το δημοσίευμα είχε ως αποτέλεσμα να πάει η Επιτροπή Αντιαμερικανικής Δράσης μέχρι το Μπάφαλο, προκειμένου να ανακρίνει τον Ρογκόβιν.
Ο Μ.Ρογκόβιν προσπαθούσε με τη φωτογραφική του μηχανή να συλλάβει την κοινωνική πραγματικότητα, σε μια γειτονιά που υποβαθμιζόταν συνέχεια και άλλαζε φυλετικά.
Επρόκειτο για μία γειτονιά έξι τετραγώνων, όπου υπήρχε παλαιότερα το οπτικό του κατάστημα που έκλεισε,. Η φτώχεια, η ανεργία, τα ναρκωτικά και η πορνεία ήταν θέματα που κατέγραψε ο Ρογκόβιν με το φακό του.
«Ήθελα να δείξω αυτούς τους ανθρώπους, με όλα τους τα προβλήματα, αν με άφηναν να τους φωτογραφήσω, να δείξω πως απλώς ήταν άνθρωποι» δήλωνε ο ίδιος.
Το πρώτο του πρότζεκτ ήταν μια αναφορά στις «μαύρες εκκλησίες» του Μπάφαλο.
Ζώντας με το μισθό της συζύγου του -δασκάλας-, ταξίδεψε στα Απαλάχια, τη Χιλή και το Μεξικό, όπου τράβηξε πορτρέτα εργατών. Χρησιμοποιώντας πάντα την παλιά του Rolleiflex.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών



