Σύντομη έκρηξη στην Αίτνα αναστατώνει τη Σικελία
Το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης ξύπνησε την Πέμπτη για μια σύντομη έκρηξη, η οποία οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο των τοπικών αεροδρομίων στη Σικελία.
Το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης ξύπνησε την Πέμπτη για μια σύντομη έκρηξη, η οποία οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο των τοπικών αεροδρομίων στη Σικελία.
Η νυχτερινή έκρηξη της Αίτνας, διάρκειας δύο ωρών, έστειλε ένα ποτάμι λάβας στην ανατολική πλαγιά του ηφαιστείου. Τα δύο αεροδρόμια της Κατάνια έκλεισαν τη νύχτα αλλά άνοιξαν ξανά αργότερα την Πέμπτη.
Τη δραστηριότητα του ηφαιστείου συνεχίζει να παρακολουθεί το ινστιτούτο ηφαιστειολογίας της Κατάνια INVG.
H τελευταία ισχυρή έκρηξη της Αίτνας σημειώθηκε το 1992.
Associated Press
- Αγρότες: Προς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου οι κινητοποιήσεις – Κλούβα των ΜΑΤ μπλόκαρε και ασθενοφόρα
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενήργησαν με δόλο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis
- Προτεραιότητα του Δήμου Βύρωνα μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς
- Μπαντόσα ήταν και… πάει: Ο Τσιτσιπάς «συνελήφθη» σε τρυφερό τετ-α-τετ με τη νέα του σύντροφο (vid)
- Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά – Τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στην Ελλάδα
- Αμαλιάδα: 14χρονος εκβίαζε για εβδομάδες 12χρονο – Του πήρε 8.200 ευρώ



