Η «Χρυσαλίδα» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Το «Πολιτιστικό Πάρκο Χρυσαλίδα» σας καλεί με αμείωτο κέφι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 να λάβετε μέρος στο Βραβευμένο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα «Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές». Παράλληλα μια ολόφρεσκη δραστηριότητα ζωντανεύει το Μουσείο στα χέρια των επισκεπτών του, αφού προτρέπει μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στο Μουσείο, να αγγίξουν και να εξοικειωθούν με τα μοναδικά […]
Κατά τη διάρκεια της Βιωματικής Δραστηριότητας «Στου Λιοτριβιού τις..Μυρωδιές» η οποία ξεκινά στις 11:00 π.μ., μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιολάδου.
Αφού επισκεφτούν με ελαιόπανα, με ραβδιά και με χτένια τον ελαιώνα του Πάρκου και μάθουν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του ελαιοκαρπού, θα πάρουν στην πλάτη τα γεμάτα με ελιές σακιά και θα οδηγηθούν σε ένα από τα τρία σπάνια Παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του Μουσείου.
Εκεί, αφού πληροφορηθούν από έμπειρους ξεναγούς για την λειτουργία του λιοτριβιού, χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν όλοι μαζί τις δουλειές ώσπου να τρέξει φρέσκο φρέσκο το λάδι!
Κάποιοι θα ρίξουν τον καρπό στο αλώνι, ενώ άλλοι θα γυρίσουν τις μυλόπετρες ώστε να λιώσουν τις ελιές και να φτιάξουν πολτό. Κάποιοι άλλοι θα γεμίσουν με τον πολτό τα τρίχινα σακιά για να μεταφερθούν στο πιεστήριο.
Ωστόσο μια ομάδα θα γυρίζει το μοχλό του πιεστηρίου ενώ μία άλλη θα ρίχνει ζεστό νερό για να βοηθήσει το αγνό λάδι να τρέξει!
Μετά από όλα αυτά, θα επισκεφθείτε το εργαστήρι βρώσιμης ελιάς, όπου όλοι φτιάχνουν ελιές τσακιστές, χαρακωτές ή θρούμπες και τέλος, μαθαίνουν και για την δημιουργία του σαπουνιού από ελαιόλαδο.
Στο τέλος σας δίνουν και τη συνταγή για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας σαπούνι!
Η Βιωματική Δραστηριότητα διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά, δηλαδή 11:00 πμ – 12:15 μμ.
Όσον αφορά την δεύτερη φρέσκια δραστηριότητα που ξεκινά στις 12:30 μ.μ., να είστε όλοι έτοιμοι για το δώρο που με χαρά προσφέρει το «Πολιτιστικό Πάρκο» αλλά και το «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας» που εδρεύει εντός αυτού, σε όλα τα παιδιά, μικρά ή μεγάλα.
Ένα διαφορετικό παιχνίδι… κρυμμένου θησαυρού!
Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο τρόπο προσέγγισης των μουσειακών εκθεμάτων, κατά τον οποίο μικροί και μεγάλοι έχουν την μοναδική ευκαιρία να αναζητήσουν, να αγγίξουν, να χρησιμοποιήσουν και έτσι να κατανοήσουν τα αυθεντικά μουσειακά αντικείμενα!
Αυτή την φορά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν, για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού!
Πολιτιστικό Πάρκο Χρυσαλίδα
16ο χλμ προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990 – 47999 / 67999 / 67770
E-mail: wellcome@politistikoparko.gr
site: www.politistikoparko.gr
- Ιράν: Ο πόλεμος «θα τελειώσει σύντομα» διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442