Mητέρα στην ηλικία των 10 ετών έγινε κορίτσι στην Ισπανία
Οι αρχές της νότιας Ισπανίας εξετάζουν αν πρέπει να δώσουν την κηδεμονία ενός νεογέννητου στη δεκάχρονη μητέρα του και την οικογένειά της, η οποία κατάγεται από τη Ρουμανία. Ο πατέρας του παιδιού είναι κι αυτός ανήλικος.
Οι αρχές της νότιας Ισπανίας εξετάζουν αν πρέπει να δώσουν την κηδεμονία ενός νεογέννητου στη δεκάχρονη μητέρα του και την οικογένειά της.
Το βρέφος γεννήθηκε απόλυτα υγιές την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα, δήλωσε αξιωματούχος των κοινωνικών υπηρεσιών της Ανδαλουσίας.
Ο πατέρας του παιδιού είναι κι αυτός ανήλικος, ανέφερε η αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει το φύλο του βρέφους.
Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, η μητέρα είναι ρουμανικής καταγωγής. Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου γέννησε δήλωσαν στην εφημερίδα Diario de Jerez ότι η μητέρα της δεκάχρονης τους είπε ότι η εγκυμοσύνες σε αυτές τις νεαρές ηλικίες είναι σύνηθες φαινόμενο στη χώρα της.
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι, επειδή οι νεαρές κοπέλες βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους στη διάρκεια της κύησης.
Επίσης, οι έφηβες μητέρες είναι πιθανότερο να γεννήσουν πρόωρα και τα παιδιά τους έχουν μικρότερη πιθανότητα επιβίωσης μέχρι την ηλικία του ενός έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δώδεκα μήνες με τον Τραμπ: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με δασμούς και πολιτική αβεβαιότητα
- Ράμμος για Φλώρινα: Θα τραγουδάμε ό,τι θέλουμε σε όποια γλώσσα θέλουμε
- Ύπνος: Τα δέκα λάθη που μπορούν να τον «χαλάσουν»
- Μακεδονικά φαντάσματα
- Σύρραξη και μπουνιές στο Πέλικανς – Σανς (vids)
- Φλόριντα: Ο Ζελένσκι συναντά τον Τραμπ – Τι θα ζητήσει και ποια η στάση της Ρωσίας
