Αμερικανοί επιστήμονες ερευνούν πώς στεγνώνει μία βρεγμένη γάτα
Μετά από προσεκτική παρατήρηση, επιστήμονες από τις ΗΠΑ κατάφεραν να προσδιορίσουν τη συχνότητα με την οποία τα ζώα ταλαντεύονται για να στεγνώσουν διαπιστώνοντας ότι εξαρτάται από το μέγεθος του ζώου.
Μετά από προσεκτική παρατήρηση, επιστήμονες από τις ΗΠΑ κατάφεραν να προσδιορίσουν τη συχνότητα με την οποία τα ζώα ταλαντεύονται για να στεγνώσουν διαπιστώνοντας ότι εξαρτάται από το μέγεθος του ζώου.
Ο Άντριου Ντίκερσον και οι συνεργάτες του από τον Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια βιντεοσκόπησαν ποντίκια, αρκούδες, γάτες και σκύλους.
Όπως φάνηκε, τα μικρότερα ζώα κινούνται πολύ πιο γρήγορα από τα μεγαλύτερα.
Όλα όμως πρέπει να βρουν τρόπο για να αυξήσουν τις κεντρόφυγες δυνάμεις και να διώξουν το νερό που κολλά πάνω στο τρίχωμά τους λόγω της επιφανειακής τάσης.
Κατάφεραν μάλιστα οι Αμερικανοί επιστήμονες να συνάγουν και τον μαθηματικό τύπο: αν το ζώο έχει διάμετρο R, η συχνότητα πρέπει να είναι κοντά στο R0.75. Σαν διάμετρο υπολογίζουν την απόσταση από το κέντρο του ζώου ως το δέρμα του.
Έτσι, τα ποντίκια κινούνται με συχνότητα 27 ταλαντώσεων το δευτερόλεπτο, οι βρεγμένες γάτες με συχνότητα 6 ταλαντώσεων, τα λαμπραντόρ στις 4,3 ταλαντώσεις και οι αρκούδες στις 4.
Αναγνωρίζουν πάντως ότι το μοντέλο τους δεν είναι ακόμα πλήρες και ότι η γούνα των ζώων μπορεί να επηρεάζει τις μετρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κέιτ και Γουίλιαμ, μια ανέκδοτη ανασκόπηση: Οι κρυφές οικογενειακές στιγμές ως αποχαιρετισμός στο 2025 – Νέα αρχή
- O Μασκ οραματίζεται τα ρομπότ αλλά μπορεί να τον προλάβει η Κίνα
- Τι μισθό δίνει η OpenAI για την πιο αγχωτική δουλειά στην ΑΙ
- Κίνηση ανθρωπιάς από την ΠΑΕ Άρης: Στο πλευρό φίλου της ομάδας με σοβαρό πρόβλημα υγείας
- Γκάφα Τραμπ στο Truth Social – Μπέρδεψε ένα ισραηλινό γεράκι με τον φαλακρό αετό, το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ
- Καθησυχαστικός ο Ρομπέρτο Κάρλος για την υγεία του: «Δεν έπαθα έμφραγμα…»