Έφοδοι σε δίκτυο πειρατικών ταινιών με διακομιστές σε 14 ευρωπαϊκές χώρες
Οι διωκτικές αρχές 14 ευρωπαϊκών χωρών πραγματοποίησαν συντονισμένες εφόδους αναζητώντας διακομιστές που συνδέονται με το «Τhe Scene», ένα μεγάλο δίκτυο πειρατείας κινηματογραφικών ταινιών. Στο στόχαστρο μπήκε μεταξύ άλλων η σουηδική εταιρεία που φιλοξενεί το Pirate Bay και το WikiLeaks.
Οι διωκτικές αρχές 14 ευρωπαϊκών χωρών πραγματοποίησαν συντονισμένες εφόδους αναζητώντας διακομιστές που συνδέονται με μεγάλο δίκτυο πειρατείας κινηματογραφικών ταινιών.
Όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, η επιχείρηση είχε στόχο το δίκτυο «The Scene», το οποίο κατηγορείται ότι ανέβαζε ταινίες στο Διαδίκτυο προτού κυκλοφορήσουν σε DVD.
Έφοδος πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων στη σουηδική PRQ, μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που πιστεύεται ότι φιλοξενεί την «πειρατική» υπηρεσία Pirate Bay, καθώς και το δικτυακό τόπο WikiLeaks, ο οποίος ειδικεύεται στη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων.
Σύμφωνα με το AFP, οι σουηδικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η έρευνα δεν αφορά το WikiLeaks, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ επειδή δημοσιοποίησε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Η αστυνομία της Σουηδίας εισέβαλε επίσης στο Πανεπιστήμιο της Ούμεα, αναφέρει το BBC.
Συνολικά 47 κτίρια σε 14 χώρες, ανάμεσά τους και η Τσεχία και η Ουγγαρία, ελέγχθηκαν από τις Αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαρτσίνιακ, ο τραυματισμός του, το μουντιάλ και η Σαουδική Αραβία
- Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ δεν βλέπει «ούτε στα επόμενα δέκα χρόνια» ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
- Καιρός: Ερχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές
- «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Στο «κόκκινο» η Wall Street, με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- «Δούλα του θανάτου» – Η Νικόλ Κίντμαν αποκαλύπτει μια εκπληκτική, νέα κατεύθυνση στην καριέρα της




