Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Υπερασπίζεται και πάλι ο Ομπάμα την κατασκευή τεμένους κοντά στο «Σημείο Μηδέν»

Για δεύτερη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη στη δημόσια διαμάχη και υπερασπίστηκε τη δημιουργία τεμένους πολύ κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη.

Για δεύτερη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη στη δημόσια διαμάχη και υπερασπίστηκε τη δημιουργία τεμένους πολύ κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη.

Όπως τόνισε μιλώντας από τη Φλόριντα, πρόκειται για ένα θέμα αξιών για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Παρασκευή, στην αρχική του παρέμβαση, υπερασπίστηκε το δικαίωμα να ανεγερθεί το μουσουλαμνικό πολιτιστικό κέντρο (θα περιλαμβάνει και τέμενος) κοντά στο Σημείο Μηδέν.

Με τα σχόλια του επιχείρησε να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι «δεν μίλησα και δεν θα μιλήσω για το πόσο σωστή είναι η απόφαση να ανεγερθεί τέμενος εκεί [ενν. κοντά στους Δίδυμους Πύργους], μιλάω πολύ συγκεκριμένα για το δικαίωμα που έχουν οι άνθρωποι και που χρονολογείται από την ίδρυση της χώρας».

«Αυτό σημαίνει η χώρα μας», υπογράμμισε.

«Σε αυτήν την χώρα αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους με βάση την ισότητα, σύμφωνα με το νόμο και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την καταγωγή και την θρησκεία τους», ανέφερε ακόμη.

Οργανώσεις οικογενειών θυμάτων αλλά και πολλοί συντηρητικοί πολιτικοί έχουν ζητήσει να μην ανεγερθεί το κέντρο μιλώντας για προδοσία στη μνήμη των 3.000 νεκρών της επίθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο