Σπάνιο βοοειδές κλωνοποιήθηκε στη Νότιο Κορέα
Νοτιοκορεάτες ερευνητές παρουσίασαν τον κλώνο ενός «χούκου», μιας σπάνιας, τοπικής ράτσας βοοειδούς που κινδυνεύει να εκλείψει. Το νεογέννητο μοσχάρι στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ζεζού είναι γενετικό αντίγραφο ενός ταύρου που κατέληξε στο σφαγείο το 2008.
Νοτιοκορεάτες ερευνητές παρουσίασαν τον κλώνο ενός «χούκου», μιας σπάνιας, τοπικής ράτσας βοοειδούς που κινδυνεύει να εκλείψει.
Το νεογέννητο μοσχάρι στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ζεζού είναι γενετικό αντίγραφο ενός ταύρου που κατέληξε στο σφαγείο το 2008.
Οι ερευνητές πήραν δείγμα κυττάρων από το αφτί του ταύρου, απομόνωσαν το γενετικό υλικό και το εισήγαγαν σε ωάρια αγελάδας από τα οποία είχε αφαιρεθεί το DNA, εξήγησαν οι ερευνητές.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Γεωργίας της Ν.Κορέας και η τοπική κυβέρνηση του Ζεζού χρηματοδοτούν με 1,85 εκατομμύρια δολάρια το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα για την κλωνοποίηση των χούκου.
Τα σπάνια βοοειδή με το χαρακτηριστικό κατάμαυρο τρίχωμα ζουν αποκλειστικά στο νησί Ζεζού στα νότια της χώρας.
Ο πληθυσμός τους έχει συρρικνωθεί στα 600 άτομα.
Τα τελευταία χρόνια η Νότιος Κορέα έχει αναδειχθεί σε πρωτοπόρος των τεχνολογιών κλωνοποίησης και αξιοποίησης των βλαστικών κυττάρων. Οι ερευνητές της χώρας είχαν ήδη καταφέρει να κλωνοποιήσουν σκύλους, μια γάτα, ένα χοίρο και έναν λύκο, μεταξύ άλλων.
Το κλωνοποιημένο χούκου δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη νοτιοκορεατική εταιρεία βιοτεχνολογίας Mirae Biotech.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάνει το ματς με την ΑΕΚ ο Μορόν
- Μήπως με βίασαν και δεν το θυμάμαι; – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Diddy
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν



