Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, η ΟΧΕ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την Λαμία, ως τόπο διεξαγωγής του Final 4 του Κυπέλλου χάντμπολ, απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακατάλληλη επιλογή, ενώ παράλληλα άφησε και αιχμές για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Η ΟΧΕ με έκπληξη και θλίψη παρακολουθεί την έκδοση ανακοινώσεων, αλλά και διαφόρων δημοσιευμάτων, που μεταξύ άλλων αναφέρονται στην επιλογή της έδρας διεξαγωγής του final-4 ως μια εκ των αιτίων των επεισοδίων.

Για το θέμα αυτό ακόμη μια φορά η ΟΧΕ τονίζει τα κάτωθι: Η επιλογή έδρας διεξαγωγής του Κυπέλλου έγινε αφότου ήταν γνωστές οι 4 ομάδες που θα συμμετείχαν. Η ΟΧΕ με αίσθημα δικαίου και βασιζόμενη στις αρχές της ισονομίας και της ισοτιμίας θεώρησε σωστό να διοργανώσει το φάιναλ φορ σε μια ουδέτερη έδρα, αφού η διεξαγωγή του σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με επιλογή έδρας της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ.

Eτσι επιλέχθηκε η πόλη της Λαμίας, αφού και ο Δήμος προσφέρθηκε να συνδράμει στην διοργάνωση με την φιλοξενία των ομάδων, ενώ και το κλειστό Γυμναστήριο της πόλης πληρούσε όλες τις αγωνιστικές και οργανωτικές προϋποθέσεις. Επίσης, από την τοπική αστυνομική διεύθυνση ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση, προφορική ή έγγραφη, ότι δεν μπορεί να αναλάβει την ασφάλεια των αγώνων.

Ολοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν ευαισθησία και εμπειρία στα θέματα ασφάλειας θα ήταν καλύτερο, αντί να τονίζουν ότι επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις τους, να μας πουν τι έκαναν πρακτικά για αυτό, όπως για παράδειγμα το πως και σε ποιους διανεμήθηκαν τα εισιτήρια που διέθεσε η ΟΧΕ στις ομάδες. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα είναι δυστυχώς δικαιολογίες πάνω από τα αποκαΐδια».

Καταδίκασε τα επεισόδια και ο Κώστας Κουκοδήμος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή τα επεισόδια στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών Χάντμπολ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμη μια φορά, η Πολιτεία γίνεται απλός θεατής, σοβαρών επεισοδίων σε αθλητικό γεγονός. Για πολλοστή φορά περιορίζεται στο να καταδικάσει βίαια γεγονότα σε αθλητικές συναντήσεις.

Για ακόμη μια φορά, ζητούμε τώρα, έγκαιρα, να ανοίξει ο διάλογος για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Για ακόμη μια φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Με συνέπεια και ευθύνη, οφείλει κάποιος, επιτέλους, να δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς τους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη βίαιη και καταδικαστέα συμπεριφορά φανατικών οπαδών, που δεν μπορεί να ανήκουν στη φίλαθλη οικογένεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ