Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο στόχος που απέμεινε για τον Αρη είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι προφανής, αφού σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» δεν αποφύγουν την τέταρτη θέση, τότε θα αναγκαστούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους – για την ερχόμενη σεζόν – στις αρχές Ιουνίου, αφού η πρώτη ευρωπαϊκή μάχη θα είναι στις 15 Ιουλίου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το γκολ που δέχθηκαν στη τελευταία φάση του αγώνα με την ΑΕΚ, δεν αποκλείεται να αποκτήσει μοιραίο χαρακτήρα.

Οι «κίτρινοι» έχουν μπροστά τους δύο αγώνες – απέναντι σε Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης – όπου ουσιαστικά καλούνται να πετύχουν δύο νίκες, για να μην τερματίσουν στη τελευταία θέση.

Ο Κούπερ θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, αφού υπολογίζει πλέον και στους Χαβιέ Κάμπορα, Τόνι Κάλβο, ενώ δεν υπολογίζονται οι Ντάρσι Νέτο, Σάκης Πρίττας και Εντι Τζόνσον.

Σε ότι αφορά τον Σέρχιο Κόκε, η παρουσία του κρίνεται αμφίβολη και το πιθανότερο είναι να του δοθούν επιπλέον ημέρες για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού.

Λαζαρίδης, Τσεσνάουσκις προ των πυλών

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι οι Θεσσαλονικείς καταστρώνουν παράλληλα τα σχέδιά τους ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επί του παρόντος, εμφανίζονται βέβαιες οι προσθήκες των Νίκου Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις οι οποίοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει για συμβόλαια διάρκειας δύο χρόνων, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Πρωτίστως άλλωστε θα πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα του υπάρχοντος υλικού. Είναι σαφές άλλωστε ότι μια ομάδα παικτών δεν προσφέρουν αντίστοιχα (τόσο) των ρόλων τους, (όσο) και των χρημάτων που εισπράττουν. Για την ακρίβεια, έχει κλείσει ο κύκλος κάποιων παικτών και τα ονόματά τους βρίσκονται στην λίστα που ετοιμάζει ο Κούπερ και την οποία θα παραδώσει στη διοίκηση.

Σενάρια για Κόκε-Χετάφε

Στο μεταξύ, με καθημερινά δημοσιεύματα προβάλλουν το ενδεχόμενο επιστροφής του Σέρχιο Κόκε στην Primera Division, καθώς εμφανίζουν την Χετάφε να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του νυν αρχηγού του Αρη.

Εντούτοις, μέχρι στιγμής οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν δεχθεί κάποια πρόταση από τον ισπανικό σύλλογο και είναι σαφές ότι (και) σε αυτή την υπόθεση, ο Κούπερ έχει το μαχαίρι και το καρπούζι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr