Οι υγρότοποι της Λευκάδας
Η Λιμνοθάλασσα Στενού και οι Αλυκές Λευκάδας είναι μια σχετικά βαθιά λιμνοθάλασσα σε άμεση γειτνίαση με την πόλη της Λευκάδας.
Περιλαμβάνει έναν από τους πιο αξιόλογους υγρότοπους του Ιονίου και θεωρείται σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της άγριας ζωής, αλλά και για την οικονομία της περιοχής (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες). Έχει πλούσια χλωρίδα, χαρακτηριστική των αμμοθινών και των αλμυρών λιβαδιών, και ιδιαίτερη σημασία για τα μεταναστευτικά πουλιά και τη διατήρηση της πανίδας, όπως η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta.
Η περιοχή προστατεύεται από διεθνείς και εθνικές συμβάσεις και η απαγόρευση του κυνηγιού είχε άμεσα θετικά αποτελέσματα στον αριθμό των ειδών και στο μέγεθος των πληθυσμών των πουλιών που διαχειμάζουν στον υγρότοπο.
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας
- Αρης Μουγκοπέτρος: «Φοβάμαι να τον αφήσω μόνο με τα παιδιά μου», καταγγέλλει η εν διαστάσει σύζυγός του
- Θρήνος και ερωτήματα για την τραγωδία στα Βαρδούσια – «Πολύ πιθανό να δημιούργησαν μόνοι τους τη χιονοστιβάδα»
- Μετρό: Βλάβη στη γραμμή 3 – Ακινητοποιήθηκε συρμός – Καθυστερήσεις και συνωστισμός
- Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια σε μονογονεϊκή οικογένεια
- Μάριος Πλωρίτης: Μιλούσε ακόμη και με τη σιωπή του, ακόμη και με το βλέμμα του
- Βρέθηκε σορός άνδρα κοντά στις εκβολές του Κηφισού





