
Το Call of Duty θέτει νέο ρεκόρ για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας
Η εταιρεία Activision ανακοίνωσε ότι το βιντεοπαιχνίδι της Call of Duty: Modern Warfare 2 απέφερε έσοδα 550 εκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες πέντε ημέρες κυκλοφορίας του, ποσό που αποτελεί ρεκόρ πενθημέρου για όλη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας.
36
Η εταιρεία Activision ανακοίνωσε ότι το βιντεοπαιχνίδι της Call of Duty: Modern Warfare 2 απέφερε έσοδα 550 εκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες πέντε ημέρες κυκλοφορίας του, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για όλη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας.
Το πολυαναμενόμενο βιντεοπαιχνίδι ξεπέρασε την ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας, η οποία έφτασε τα 394 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο πενθήμερο προβολής, αλλά και το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto IV, που απέφερε 500 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι το Modern Warfare 2 θα πουλήσει μέχρι το τέλος του έτους 11 με 13 εκατομμύρια αντίγραφα.
Στο παιχνίδι «βολής πρώτου προσώπου» ο παίκτης αναλαμβάνει να πολεμήσει ως στρατιώτης σε διάφορα πεδία μαχών, από τη Νότιο Αμερική μέχρι το Αφγανιστάν.
Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του παιχνιδιού εκτίναξε την κίνηση στην υπηρεσία online βιντεοπαιχνιδιών Xbox Live της Microsoft. Όπως αναφέρει το CNet, στις 10 Νοεμβρίου η υπηρεσία σημείωσε ρεκόρ εξυπηρετώντας 2,2 εκατομμύρια διαφορετικούς χρήστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις






