
«Όπλο μας το εξαιρετικό κλίμα» εξήγησε ο Φύσσας
Το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδος θεωρεί ως το βασικότερο όπλο της ο τεχνικός διευθυντής ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος, γνωρίζει καλά πως τα ματς με Ελβετία και Μολδαβία είναι κομβικής σημασίας.
89
Το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδος θεωρεί ως το βασικότερο όπλο της ο τεχνικός διευθυντής ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος, γνωρίζει καλά πως τα ματς με Ελβετία και Μολδαβία είναι κομβικής σημασίας. Θεωρεί πως και η ισοπαλία στην Βασιλεία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε πως παρά τις απουσίες, ο Ρεχάγκελ έχει στην διάθεσή του παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να κάνουν τους Έλληνες περήφανους.
«Το μυαλό μας σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Προσπαθώ να κάνω δουλειά από εκεί και πέρα το παν πως θα είναι έτοιμοι οι παίκτες για να μπορούν να κάνουν περήφανους τους Έλληνες», δήλωσε ο Φύσσας στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και συνέχισε:
«Το βασικό μας όπλο είναι το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί. Το επίπεδο των παιδιών είναι εξαιρετικά υψηλό. Δεν είναι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά και καλοί άνθρωποι. Διαθέτουν σωστή νοοτροπία, τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για την ζωή.
»Απαιτούνται όλα αυτά τα προσόντα για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Οι περιστάσεις ποικίλουν και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν σε αυτές. Το ταλέντο είναι απαραίτητο, ωστόσο δεν φτάνει μόνο αυτό».
«Για να καταφέρουμε την ισοπαλία θα πρέπει να παίξουμε για τη νίκη»
Αναφερόμενος στον στόχο της Εθνικής μας στο ματς με τους Ελβετούς, τόνισε:
«Κακά τα ψέματα τα δύο ματς που ακολουθούν είναι κομβικής σημασίας για την Εθνική. Η προκριματική φάση δεν τελειώνει εδώ. Το ματς με την Ελβετία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είμαστε ισόβαθμοι.
»Ο αγώνας του Σαββάτου είναι κομβικός. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, ωστόσο εμείς εστιάζουμε στην δική μας ομάδα. Πρέπει πάντοτε να είμαστε υποψιασμένοι για την έκβαση των αποτελεσμάτων και στις υπόλοιπες συναντήσεις του Ομίλου.
»Θέλουμε μόνο τη νίκη. Θα μας άρεσε ένα αποτέλεσμα όπως η ισοπαλία, ωστόσο για να καταφέρουμε την ισοπαλία θα πρέπει να παίξουμε για τη νίκη».
«Αναντικατάστατος ο Κάρα, αλλά έχουμε φορμαρισμένους»
Σχολιάζοντας την αγωνιστική κατάσταση των διεθνών αλλά και τις απουσίες της ομάδας, υποστήριξε:
«Ο προπονητής αποφασίζει για το ποιος θα παίξει και για το ποιος θα είναι στην ομάδα. Έχουμε απουσίες. Λείπουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Η Εθνική ομάδα αποτελείται από ποιοτικούς παίκτες. Η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη είναι ιδιάζουσα.
»Είναι σημαντικό για εμάς να δούμε πως θα εξελιχθεί ο τραυματισμός του. Ο Καραγκούνης έχει βάλει την Εθνική πάνω από όλα. Κακά τα ψέματα υπήρχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που προσέφεραν τα μέγιστα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όμως η περίπτωση του Καραγκούνη αποτελεί φαινόμενο. Αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής.
»Η Εθνική διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Φορμαρισμένους. Ανέφερα όλα τα ονόματα των παιδιών και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησα. Διαθέτουν τις απαιτούμενες ποδοσφαιρικές παραστάσεις από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης και είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην Εθνική».
«Με πίστη θα προκριθούμε»
Τέλος, ο Φύσσας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Εθνική μας θα προκριθεί στο Μουντιάλ.
«Δεν μου αρέσει να μιλάω. Επέλεξα αυτή τη στιγμή για να καταλάβει ο κόσμος. Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ό,τι ασχολούμαστε με τις απουσίες παρά με τα παιδιά που είναι στην ομάδα. Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, κάποιοι άλλοι όχι, όπως ο Γκέκας ή ο Τζιόλης.
»Θεωρώ πως το σύνολο θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα. Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά και περιμένουμε να μας κάνουν ακόμη πιο περήφανους το Σάββατο.
»Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί το Σάββατο ή την Τετάρτη. Ό,τι κι αν γίνει πρέπει να συνεχίσουμε με την σωστή νοοτροπία. Με πίστη θα καταφέρουμε να προκριθούμε», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για λεπτοσπείρωση – Ένας θάνατος και δύο κρούσματα στο μικροσκόπιο
- Κίνηση στη κεντροαριστερά, νευρικότητα στελεχών εν αναμονή Τσίπρα – Οι κλεφτές ματιές στον Ανδρουλάκη






