105

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» για το πρώτο διάστημα της διοίκησης του στην ομοσπονδία, τα θέματα της διαιτησίας και το μέλλον του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής ομάδας:

«Δεν μπορώ να πω ότι πρόλαβα να κάνω κάτι, αλλά προσπάθησα να βοηθήσω. Δούλεψα για το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτοί που ψήφισαν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό διάβασαν πίσω από τις λέξεις.

»Ψήφισαν για την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία. Δεν πρόλαβα να δουν κάτι από εμένα στους πέντε αυτούς μήνες, δεν ήταν απολογιστική αυτή η ψηφοφορία για εμένα. Έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός η Ομοσπονδία.

»Αυτό τον καιρό υπήρξε συνεννόηση με την πολιτεία και με τις Ενώσεις. Πρέπει να γίνονται συζητήσεις για τη βία και τη χρηματοδότηση και για άλλα θέματα.

»Εγώ δεν είμαι ήρωας, δεν είμαι μάγος και πρέπει να υπάρχει συνεννόηση. Διαφορετικά δεν μπορεί να ζήσει το ποδόσφαιρο».

-Για τη διαιτησία:

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τη διαιτησία. Όλος ο κόσμος μιλάει για τη διαιτησία. Συναντάω στον δρόμο μικρά παιδιά και μιλάνε για τη διαιτησία. Δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με το θέμα. Πρέπει να γίνει και η κατάλληλη επιμόρφωση.

»Έχω συζητήσει με τον κ. Βασσάρα και αυτός θα είναι ο ρόλος του να επιμορφώνει τους διαιτητές. Παίζει ρόλο ποια πρόσωπα θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο και ο Κύρος μπορεί».

-Για τον Βασσάρα:

«Δεν θα είναι αρχιδιαιτητής. Δεν έχει νόημα. Είναι πολύ σημαντικό που περνάει η διαιτησία στα χέρια της Ομοσπονδίας και από εκεί και πέρα θα πάει προς τις σωστές κατευθύνσεις. Ο ρόλος του αρχιδιατητή είναι ξεπερασμένος.

»Πάντως, την επόμενη ημέρα θα ξέρουμε κάποια ονόματα υποψηφίων για αυτό το πόστο. Ήδη έχω κάνει κάποιες συζητήσεις. Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μου με τη Σούπερ Λίγκα και πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τη Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν παύει να είναι μία Ένωση».

-Για το μέλλον του Ότο Ρεχάγκελ και μετά το 2010:

«Όλα είναι σε συζήτηση. Θα δούμε, αλλά δεν θέλω να συνδυάσω την απόφαση με τα αποτελέσματα».

-Για τις αλλαγές στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Γίνονται προσπάθειες για να παίζουν πιο πολλοί Έλληνες στο πρωτάθλημα μας, αλλά δεν είναι εύκολο διότι υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που μας δυσκολεύουν. Δεν είναι εύκολο να το επιβάλουμε. Θα ήθελα να γίνουν κάποιες αλλαγές στο Κύπελλο.

»Όπως για παράδειγμα να είναι μονός ο ημιτελικός και να υπάρχει ένα Σαββατοκύριακο που θα διεξάγονται μόνο αγώνες του Κυπέλλου. Θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας στα γήπεδα. Ο κανονισμός έχει και αθλητικά κριτήρια».

-Για το αν θα αναλάβει κάποια μεγάλη διοργάνωση η Ελλάδα:

«Δεν θα διεκδικήσουμε κάποια διοργάνωση. Φιλοξενήσαμε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007, αλλά προ το παρόν δεν μπορούμε κάτι άλλο. Θα ήθελα όμως ένα συνέδριο της UEFA να γίνει στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ