
Ιταλίδα αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι ανακάλυψε τον παλαιότερο ναό στην Κύπρο
Τον αρχαιότερο ναό στην Κύπρο, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε Ιταλίδα αρχαιολόγος. Ο ναός που βρίσκεται στην περιοχή Πύργος-Μαυροράχη υπολογίζεται ότι είναι 4.000 ετών.
91
Τον αρχαιότερο ναό στην Κύπρο, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε Ιταλίδα αρχαιολόγος. Ο ναός που βρίσκεται στην περιοχή Πύργος-Μαυροράχη υπολογίζεται ότι είναι 4.000 ετών.
«Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα θρησκείας στην Κύπρο στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας π.Χ.» δήλωσε η αρχαιολόγος, Μαρία Ροζάρια Μπελτζόρνο.
Εάν το εύρημα επιβεβαιωθεί θα προηγείται άλλων ανακαλύψεων κατά 1.000 περίπου χρόνια.
Η Ιταλίδα αρχαιολόγος είπε ότι δεν βρέθηκαν αγάλματα, αλλά υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για μονοθεϊστικό ναό. Τόνισε ότι πιθανότατα ο ναός καταστράφηκε γύρω στο 1.800 π.Χ.
Η Μαρία Χατζηκοστή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κύπρου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της αρχαιολόγου, αλλά δεν τους επαληθεύουν κιόλας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλος η υπεροχή του δολαρίου – Ανοίγει ο δρόμος για «petroyuan»
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Παρί 85-79: Στα πλέι ιν της Euroleague ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη των Λιθουανών
- Ντέιβ Τσάπελ εναντίον Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – Τα «πολιτικοποιημένα αστεία»
- Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων: Μία μέρα για εκείνους που «σαπίζουν» στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς δικαιοσύνη
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους



