
Ο Ρόκα του Πανθρακικού έκανε τον Ηρακλή… σαλάτα!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ισπανό τερματοφύλακα, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος έπιανε τα... άπιαστα και πέναλτι (!), ο Πανθρακικός πήρε τον πρώτο του βαθμό στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Κομοτηνής υποχρέωσε τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο σε ισοπαλία 0-0 και κράτησε τον Γηραιό για 4η αγωνιστική -εκ των οποίων οι τρεις εντός έδρας- χωρίς νίκη!
89
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ισπανό τερματοφύλακα, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος έπιανε τα… άπιαστα και πέναλτι (!), ο Πανθρακικός πήρε τον πρώτο του βαθμό στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Κομοτηνής υποχρέωσε τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο σε ισοπαλία 0-0 και κράτησε τον Γηραιό για 4η αγωνιστική -εκ των οποίων οι τρεις εντός έδρας- χωρίς νίκη!
Ο Εμίλιο Φερέρα παρέταξε τον Πανθρακικό με θωρακισμένη άμυνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπους να τη διασπάσουν, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Μοιραίος σε τρες περιπτώσεις για τον Ηρακλή, ο Γιάντσης, ο οποίος μέσα σε 5` λεπτά έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του από νωρίς σε θέση οδηγού. Στο 12` σε σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο κατέληξε άουτ, στο 14` -έπειτα από σουτ του Κατσαμπή και δύσκολη απόκρουση του Ρόκα- απέτυχε να γεμίσει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και στο 17` όταν μετά από κόρνερ του Κονέ, η γυριστή κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.
Μετά το πρώτο 20λεπτο, όπου η υπεροχή της ομάδας του Ανχελ Πεντράθα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, ο Πανθρακικός ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την εστία του του Κοβαλέφσκι.
Τα πολλά αβίαστα λάθη στον χώρο του κέντρου και μια ανούσια υπεροχή του Γηραιού, που σταματούσε έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, ήταν τα χαρακτηριστικά του κακού σε ποιότητα πρώτου ημιχρόνου.
Ο Πεντράθα έριξε στο παιχνίδι τον… άσωτο Φερνάντο Μάρκες, ο οποίος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ηρακλής στην επανάληψη, αλλά και ο μοιραίος της ομάδας του στο 58`. Ο Αγρίτης κέρδισε πέναλτι από τον Ρόκα, αλλά ο ισπανός επιθετικός νικήθηκε από τον αντίπαλο -συμπατριώτη του- τερματοφύλακα.
Ο Μάρκες ήταν πρωταγωνιστής και στην… περίεργη φάση του 60ου λεπτού. Αφού πέρασε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του, έπεσε μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού και ο διαιτητής, Γιαννόπουλος, ο οποίος αρχικά υπέδειξε νέο πέναλτι, πήρε πίσω την απόφασή του μετά από υπόδειξη του βοηθού και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ηρακλή.
Κι αφού πίσω ο Ρόκα έπιανε τα… άπιαστα (νέα εκπληκτική απόκρουση σε μακρινό σουτ στο 63`), ο Ντιαλό πέταξε στα σκουπίδια την πρώτη του και εκπληκτική ευκαιρία του Πανθρακικού, όταν αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.
Το παιχνίδι τελείωσε 0-0, με τον Ρόκα να προσθέτει στο ενεργητικό του νέα εκπληκτική επέμβαση στο 80` σε υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Μάρκες και στο 90` σε κεφαλιά του Κωνσταντίνου!
Πρώτος βαθμός για τον Πανθρακικό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και μόλις δεύτερος για τον Ηρακλή, ο οποίος έχει δώσει τα 3 από τα 4 παιχνίδια στο Καυτανζόγλειο!
Διαιτητής: Γ. Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Παπαζαχαρίας, Μάρκες – Ολίσε, Κλεμεντ, Λόπεζ, Ρόκα
ΗΡΑΚΛΗΣ (Α. Πεντράθα): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Ντιέ, Παπαστεργιανός (48΄ Μάρκες), Γκαρσία, Κονέ, Αγρίτης (73΄ Κίκο), Γιάντσης (59΄ Κωνσταντίνου), Γιαννούλης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ε. Φερέρα): Ρόκα, Αργυρίου, Κλεμεντ, Τροϊζί, Ζαπρόπουλος, Ολίσε, Λόπεζ, Κωνσταντινίδης (77΄ Ρομπίνιο), Γιλμάζ (32΄ Ντιαλό), Χαραλάμπους, Ριέρα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- Προς το χειρότερο οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ψαλίδι σε ανάπτυξη, άνοδος του πληθωρισμού
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Κερατσίνι: Οροφές που στάζουν στο 7ο νηπιαγωγείο – Φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους εκφράζουν οι γονείς




