89

Ολα ανοιχτά στη Premier League, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο Στάμφορντ Μπριτζ για να «αγκαλιάσει» το πρωτάθλημα και ηττήθηκε 2-1 από την Τσέλσι.

Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από 81 βαθμούς, αλλά Γιουνάιντεντ εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση, αφού έχει πολύ μεγαλύτερη διαφορά γκολ από την Τσέλσι.

Και τα δύο γκολ της λονδρέζικης ομάδας σημείωσε ο Μπάλακ στο 45 με κεφαλιά και στο 87 με πέναλτι, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρούνεϊ στο 56.

Η Τσέλσι αγωνίστηκε χωρίς τον Λάμπαρντ – ο οποίος θρηνεί το χαμό της μητέρας του – και είχε δοκάρι με τον Τζο Κόουλ στο 21. Στο 11 τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Βίντιτς.

Οι «μπλε», λοιπόν, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν από το πρώτο λεπτό το γκολ. Μολονότι είχαν την κατοχή της μπάλας και βρέθηκαν αρκετές φορές στην μεγάλη περιοχή, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες της Γιουνάιντεντ έπαιξαν για τον βαθμό της ισοπαλίας – όπως και στον αγώνα της Μ. Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα – βγήκαν αρκετές φορές στην κόντρα, αλλά έπεφταν στην παγίδα του οφσάιντ.

Στο τελός του ημιχρόνου και ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν στροφές, η Τσέλσι έκανε το 1-0. Ο Ντρογκμπά έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο αμαρκάριστός Μπάλακ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα Στο 45. Εκείνη την στιγμή οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν το γκολ της ομάδας, δειχνοντας στην κάμερα μία φανέλα με το όνομα, Πατ Λάμπαρντ, της μητέρας του Φρανκ Λάμπαρντ, που έφυγε από την ζωή τη Μ. Πέμπτη και στην οποία αφιέρωσαν το γκολ.

Ο Ρούνι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 55, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καρβάλιο και με χαμηλό σουτ νίκησε τον Τσεχ. Ωστόσο οι παίκτες του Αβραάμ Γκραντ δεν είπαν την τελευταία τους λέξη, αφού η ισοπαλία θα σήμαινε ενδεχομένως πρόωρη απώλεια πρωταθλήματος. Ο Εσιέν κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Κάρικ και στο 86 ο Μπάλακ ευστόχησε από τα 11 βήματα χαρίζοντας την νίκη με 2-1 στην Τσέλσι.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος σκόραρε στην ισοπαλία της Μπόλτον με την Τότεναμ. Ο Έλληνας διεθνής απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο πολύτιμος παίκτης είναι και ότι θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Στο 46 ο Γκάρθι έκανε την σέντρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Κέρνι δεν αντέδρασε σωστά και ο Γιαννακόπουλος που ήταν μέσα στην φάση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Τότεναμ όμως στο 52 ισοφάρισε με τον Μάλμπρανκ και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας.

Η αδιάφορη Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μπέρμιγχαμ και την έφερε σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά στην παραμονή της στην κατηγορία. Σκόρερ για τους «Reds» οι Κράουτς και Μπεναγιούν.

Στην μάχη της ουράς νίκη χρυσάφι πήρε η Φούλαμ, 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι, και κρατά ζωντανές τις λίγες ελπίδες για παραμονή στην Premier League.

Τα αποτελέσματα του Μ. Σαββάτου

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 – 1 (45, 86 πεν. Μπάλακ – 56 Ρούνι)

Γουέστ Χαμ- Νιούκαστλ 2 – 2 (10 Νομπλ, 23 Αστον – 42 Μάρτινς, 45 Τζέρεμι)

Γουίγκαν – Ρέντινγκ 0 – 0

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 2 – 3 (10 Αϊρλαντ, 20 Μβαρουβάρι – 70, 90 Καμαρά, 79 Μέρφι)

Μπέρμιγχαμ – Λίβερπουλ 2 – 2 (34 Φορσέλ, 55 Λάρσον – 63 Κράουτς, 76 Μπεναγιούν)

Σάντερλαντ – Μίντλεσμπρο 3 – 2 (6 Χιγκινμπόθαμ, 45 Τσόπρα, 90 αυτ. Πογκατέτζ – 4 Σανλί, 73 Αλβες)

Τότεναμ – Μπόλτον 1 – 1 (52 Μαλμπράνκ – 46 Γιαννακόπουλος)

Την Κυριακή του Πάσχα

15:30 Πόρτσμουθ – Μπλάκμπερν


18:00 Εβερτον – Αστον Βίλα

Και τη Μ. Δευτέρα

22:00 Ντέρμπι – Αρσεναλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Μάντσεστερ Γ. 81

Τσέλσι 81

Αρσεναλ 74 -35αγ.

Λίβερπουλ 70

Έβερτον 61 -35αγ.

Αστον Βίλα 58 -35αγ.

Πόρτσμουθ 57 -35αγ.

Μάντσεστερ Σίτι 55

Μπλάκμπερν 52 -35αγ.

Γουέστ Χαμ 48

Τότεναμ 43

Νιούκαστλ 43

Σάντερλαντ 39

Γουίγκαν 37

Μίντλεσμπρο 36

Μπόλτον 33

Ρέντινγκ 33

Μπέρμιγχαμ 32

Φούλαμ 30

Ντέρμπι 11 -35αγ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ