66

Τον φορμαρισμένο και ισχυρό Πανελλήνιο υποδέχεται ο Αρης στο «Αλεξάνδρειο» διεκδικώντας μια νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην τελική 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Αντρέα Ματσόν, εκτός των Αλεξ Σκέϊλς και Κέβιν Φλέτσερ, έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην διάθεση του. Ακόμη και ο Σπύρος Παντελιάδης που δεν προπονήθηκε χθες λόγω μιας σύσπασης στους ραχιαίους, επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις βγάζοντας με επιτυχία όλο το πρόγραμμα.

Το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν ευελπιστεί να έχει την συμπαράσταση των φιλάθλων της ομάδας, αφού ο αγώνας με τον Πανελλήνιο είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μιλώντας ο Ιταλός τεχνικός στην ιστοσελίδα του συλλόγου τόνισε:

«Ο Πανελλήνιος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που φαίνεται από τις εννιά νίκες που πέτυχε σε έντεκα αγώνες. Έχουν βρει την «χημεία» τους και οι Έλληνες παίκτες της ομάδας έχουν προσφέρει πολύ ενέργεια, σε σημείο που έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να κερδίσουν παντού.

» Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα καλά μέσα στο παρκέ και προπάντων να βοηθήσει ο ένας τον άλλον όσο περισσότερο γίνεται».

Ο κόουτς των «κίτρινων» κατέστησε σαφές ότι η δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή δεν σημαίνει τίποτα, αφού όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Είμαστε δεύτεροι μέχρι αύριο στις 18:00. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κερδίσουμε για να παραμείνουμε στην ίδια βαθμολογική θέση.

Ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο για να αισθανόμαστε πίεση, αφού πρόκειται για έναν αγώνα μπάσκετ. Απλά θα πρέπει να παίξουμε δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις και βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας πάντα και σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις. Δυστυχώς η διακοπή του Πρωταθλήματος μας πήρε πολύ από την ενέργεια που είχαμε και θέλουμε να βρούμε ξανά τον ίδιο ρυθμό».

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Πανελλήνιο, θα βραβευτεί ο Αλεξ Σκέϊλς για την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη του Ελληνικού Πρωταθλήματος για το μήνα Μάρτιο. Ο Αμερικανός γκάρντ με 17.7 πόντους στους τέσσερις αγώνες που έδωσαν τον περασμένο μήνα οι «κίτρινοι» (ήταν μάλιστα όλοι νικηφόροι) ήταν ασταμάτητος.

Πανελλήνιο΅ς: Εκτός αποστολής ο Ντζάι

Με μοναδικό απόντα τον Μαμαντού Ντζάι αφίχθη στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος ενόψει της αναμέτρησης με τον Αρη. Ο Γιώργος Καλαφατάκης προτίμησε να προφυλάξει τον Σενεγαλέζο σέντερ, καθώς μία πιθανή υποτροπή θα σημαίνει απουσία από τα πλέι οφ. Ο Ελληνας τεχνικός, πάντως, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα τραυματισμών και θα παραταχθεί στο Αλεξάνδρειο για την έκπληξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ