Πρόστιμα ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψη του μακελειού στο Αγρίνιο
Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 100 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφορικά με τον τρόπο παρουσίασης του περιστατικού της πολύνεκρης δολοφονίας των κυνηγών στο Αγρίνιο.
Βαριά χρηματικά πρόστιμα επέβαλε το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφορικά με τον τρόπο παρουσίασης του περιστατικού της πολύνεκρης δολοφονίας των κυνηγών στο Αγρίνιο.
Ειδικότερα, επιβλήθηκε πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ στον ALTER για παρέμβαση σε προσωπικές στιγμές πόνου και θλίψης και για δημοσιοποίηση στοιχείων της προανάκρισης.
Στον ALPHA επιβλήθηκε πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ για παρέμβαση σε προσωπικές στιγμές πόνου και θλίψης και στο MEGA πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ για τον ίδιο λόγο και για δημοσιοποίηση μέρους στοιχείων της προανάκρισης.
Στα τηλεοπτικά κανάλια ANT1 και STAR επιβλήθηκαν πρόστιμα 15 χιλιάδων ευρώ στο καθένα για προβολή σκηνών πόνου και θλίψης.
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται το ΕΣΡ να αποφασίσει σχετικά με το περιεχόμενο έξι εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον ALTER, που αφορούσαν στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, τον ιδιοκτήτη του ΣKΑΙ και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ.
Το ΕΣΡ αποφάσισε ακόμα την οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού KOSMOS TV του νομού Καρδίτσας, λόγω έλλειψης προγράμματος, την επιβολή προστίμου τεσσάρων χιλιάδων ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι ALPHA ΙΣΗΜΕΡΙΑ του νομού Αργολίδας, λόγω ύπαρξης τριών κέντρων εκπομπής και παράνομης δικτύωσης και ενέκρινε τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού PRESS του νομού Αχαΐας σε νέο ιδιοκτήτη.
Επίσης αποφασίστηκε και η οριστική διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» του νομού Κερκύρας λόγω του ότι απλώς αναμετέδιδε πρόγραμμα άλλου σταθμού.