
Μια δεκάδα νίκες για τον Παναθηναϊκό, 83-74 την Ολίμπια Λιουμπλιάνας
Το... βιολί του ο Παναθηναϊκός και εν έτει 2007! Οι πράσινοι ξεπέρασαν πιο δύσκολα απ ό,τι μαρτυρά το τελικό 83-74 το εμπόδιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η ουσία όμως είναι ότι πέτυχαν το 10Χ10 και μάλιστα αγωνιζόμενοι χωρίς τον Μάικ Μπατίστ. Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό - που περιμένει να ...καπαρώσει και μαθηματικά την 1η θέση του ομίλου του - ήταν οι ψηλοί του (Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Τομάσεβιτς και Γιαβτόκας.
89
Το… βιολί του ο Παναθηναϊκός και εν έτει 2007! Οι πράσινοι ξεπέρασαν πιο δύσκολα απ ό,τι μαρτυρά το τελικό 83-74 το εμπόδιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η ουσία όμως είναι ότι πέτυχαν το 10Χ10 και μάλιστα αγωνιζόμενοι χωρίς τον Μάικ Μπατίστ.
Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό – που περιμένει να …καπαρώσει και μαθηματικά την 1η θέση του ομίλου του – ήταν οι ψηλοί του (Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Τομάσεβιτς και Γιαβτόκας.
Οι Σλοβένοι κράτησαν τον Παναθηναϊκό μόνο για τρία λεπτά (6-8, 3). Αυτή ήταν η τελευταία φορά που πέρασαν μπροστά στο σκορ, καθώς από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι «πράσινοι» μπήκαν σε θέση οδηγού, έχοντας καλά διαστήματα.
Στο πρώτο από αυτά, ανέλαβαν δράση οι Ντελκ και Σισκάουσκας, οι οποίοι πλαισίωσαν τον Τομάσεβιτς στο σκοράρισμα και έβαλαν τον Παναθηναϊκό στο +10 (18-8, 5:30), τρέχοντας σερί 12-0!
Ακολούθησε η απάντηση της Ολίμπια (επιμέρους σκορ 14-7 στο δεύτερο μισό της περιόδου), για το 25-22 του δεκαλέπτου.
Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μάλιστα, να δοκιμάζει διάφορα σχήματα (σ.σ. σ ένα από αυτά ανέβηκε στο «4» ο Σισκάουσκας).
Με τον Γιαβτόκας να βοηθά σε άμυνα και επίθεση, στο καλύτερό του παιχνίδι στην Ευρώπη, και τους Τσαρταρή – Τομάσεβιτς να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, οι «πράσινοι» ξεπέρασαν και πάλι το φράγμα των 10 πόντων, φτάνοντας στο +12 (38-26) στο 15 και στο 15 (47-32) στο 19.
Στο τελευταίο λεπτό, πάντως, οι Σλοβένοι «μάζεψαν» τη διαφορά στους 10 (47-37, 20).
Ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να επαναφέρει τη διαφορά στο +15 (57-42, 23), αλλά και πάλι χρειάστηκε να απαντήσει στο ξέσπασμα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι στα μισά της τρίτης περιόδου κατέβασαν τη διαφορά στους 9π. (57-48, 25) και τρία λεπτά αργότερα πλησίασαν απειλητικά (51-57, 28).
Αλβέρτης και Βούγιανιτς έδωσαν την απαραίτητη ώθηση από τα 6 και 25 και πολύ γρήγορα η ψαλίδα άνοιξε ξανά στους 10π. (63-53, 28:45).
Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει το προβάδισμα (65-56, 30) και να ψάχνει ένα γρήγορο ξέσπασμα, προκειμένου να αποτελειώσει την μαχητική Ολίμπια.
Και στην αφετηρία του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως, το σενάριο ήταν το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 14π. (70-56) και οι Σλοβένοι μείωσαν στους 6π. στο 33 (70-64). Η διαφορά, σε σχέση με τα προηγούμενα δεκάλεπτα, ήταν ότι η αντεπίθεσή τους είχε μεγαλύτερη διάρκεια.
Τρίποντο του Αρσλάν και βολές του Γιούρκοβιτς έβαλαν την ελληνική ομάδα για τα καλά σε περιπέτειες, καθώς η Ολίμπια μείωσε στους 2π. (71-69) στο 35!
Τέσσερις στις τέσσερις βολές από Ντικούδη και Σισκάουσκας έφεραν τους «πράσινους» στο +5 75-70 και λίγο αργότερα (στο 38) η ψαλίδα άνοιξε στους 7π. (79-72) με τρεις σερί πόντους από τον Τσαρτσαρή.
Τον επίλογο στα όνειρα των σλοβένων ουσιαστικά έγραψε ο Ντικούδης, ο οποίος ανέβασε τη διαφορά στους 9 (81-72) στο 38:30.
Τα δεκάλεπτα: 25-22, 47-37, 65-56, 83-74
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σισκάουσκας 13 (1), Τσαρτσαρής 17 (1), Διαμαντίδης 2, Βούγιανιτς 8 (2), Αλβέρτης 3 (1), Ντικούδης 13, Μπετσίροβιτς 2, Τομάσεβιτς 12, Γιαβτόκας 2, Χατζηβρέττας 2, Ντελκ 9
ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Γκάσπερ Οκορν): Γιούρκοβιτς 5, Λόρμπεκ 10 (2), Ρανίκο 18 (3), Άρσλάν 9 (1), Μίλιτς 12, Ρίζβιτς, Μαρκοϊσβίλι 14 (3), Κουζμίνσκας 6
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Πότε είναι το Game 3 της σειράς
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός 105-107: Buzzer beater του Χέις Ντέιβις, νέο μπρέικ και 2-0 (vid)
- Conference League: Mε εισιτήριο στο χέρι η Κρίσταλ Πάλας, βήμα τελικού η Ράγιο Βαγεκάνο
- Μπαρτζώκας: «Αν χάσουμε από την ελλιπή Μονακό, θα με κρεμάσουν στο Δημαρχείο του Πειραιά»
- Γιορτή σήμερα 1 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]



