Θα… πληρώνουν τα λάθη τους οι τράπεζες, όταν δίνουν χρήματα σε μη δικαιούχο
Να επιστρέφουν τα χρήματα στους δικαιούχους λογαριασμών, όταν οι υπάλληλοί τους, από βαριά αμέλεια και χωρίς αναγνώριση ταυτοπροσωπίας, δίνουν τα χρήματα σε τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως δικαιούχος, υποχρεούνται, με απόφαση Αρείου Πάγου, οι τράπεζες.
Να επιστρέφουν τα χρήματα στους δικαιούχους λογαριασμών, σε περίπτωση που οι υπάλληλοί τους, από βαριά αμέλεια και χωρίς να κάνουν αναγνώριση ταυτοπροσωπίας, έδωσαν τα χρήματα σε τρίτο πρόσωπο που εμφανίστηκε ως δικαιούχος, πλαστογραφώντας την υπογραφή του πραγματικού δικαιούχου, υποχρεούνται, με απόφαση του Αρείου Πάγου, τα τραπεζικά ιδρύματα.
Έτσι, ο Αρειος Πάγος υποχρέωσε τράπεζα να επιστρέψει σε δικαιούχο το ποσό των 22.010,27 ευρώ, γιατί, από βαριά αμέλεια, υπάλληλός της κατέβαλε, σε πρόσωπο που εμφανίστηκε ως δικαιούχος, πλαστογραφώντας την υπογραφή της πραγματικής δικαιούχου, το παραπάνω ποσό, χωρίς να διαπιστώσει την ταυτοπροσωπία μεταξύ εκείνου που έκανε την ανάληψη και του δικαιούχου του λογαριασμού.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.