
Αδιέξοδο -προς το παρόν- στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της Β.Κορέας
«Μεγάλες διαφορές» εξακολουθούν να υπάρχουν στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της Β.Κορέας, τις οποίες φιλοξενεί η Κίνα. Ο Αμερικανός απεσταλμένος εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί σύντομα το αδιέξοδο.
31
«Μεγάλες διαφορές» εξακολουθούν να υπάρχουν στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της Β.Κορέας, τις οποίες φιλοξενεί η Κίνα. Ο Αμερικανός απεσταλμένος εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί σύντομα το αδιέξοδο.
«Υπάρχουν ακόμη μεγάλες διαφορές σε ορισμένα ζητήματα» δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Λιου Τζιαν-τσάο, προσθέτοντας όμως ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.
Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον απέρριψε το αίτημα της Βορείου Κορέας για την προμήθεια πυρηνικού αντιδραστήρα. Η Πιονγιάνγκ ζητά έναν πυρηνικό αντιδραστήρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ως αντάλλαγμα για να εγκαταλείψει το πρόγραμμα κατασκευής ατομικής βόμβας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Χιλ, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να δεχθεί το αίτημα αυτό.
Οι διαπραγματεύσεις φιλοξενούνται στην κινεζική πρωτεύουσα με συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας και των δύο κορεατικών κρατών.
Στην περίπτωση αποτυχίας και αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων, υπάρχει το ενδεχόμενο παραπομπής της Πιονγιάνγκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τις ΗΠΑ με την απειλή κυρώσεων.
Ωστόσο, η Κίνα αντιτίθεται στο ενδεχόμενο αυτό, ενώ η Βόρειος Κορέα έχει διαμηνύσει ότι η επιβολή κυρώσεων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αταμάν: «Στη regular season η καλύτερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός – Τελικός το ματς με τη Μονακό»
- Πέτερ Μαγιάρ: Η «σκοτεινή πλευρά» του ανθρώπου που ηγήθηκε της ήττας του Βίκτορ Όρμπαν
- ΠΑΣΟΚ: Πανικόβλητη επίθεση στον Ανδρουλάκη από τους μάστορες του ψέματος – Καληνύχτα σας κ. Μαρινάκη
- Από πολυτελή ακίνητα και ΙΧ μέχρι τάνκερ – Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στο κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο Ρέμα της Πικροδάφνης»
- ΠΑΕ ΟΦΗ: «Η άρνηση ορισμού ξένου διαιτητή στο VAR αποτελεί ένδειξη εχθρικής αντιμετώπισης προς την ομάδα και την Κρήτη»



