
Κίνηση 4 κατασκευαστών της Formula 1 με σκοπό την απόσπασή τους από την FIA
Τέσσερις κατασκευάστριες εταιρείες της Formula 1, οι DaimlerChrysler, Honda, Renault και Toyota, ίδρυσαν τον όμιλο EMA, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους και να πάρουν τον έλεγχο της F1 από την FIA και τον Μπέρνι Εκλστόουν.
66
Τέσσερις κατασκευάστριες εταιρείες της Formula 1, οι DaimlerChrysler, Honda, Renault και Toyota, ίδρυσαν Όμιλο, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους.
Η Engine Manufacturers Association (EMA), η οποία θεσπίστηκε επίσημα στο Λονδίνο, θα αντικαταστήσει την εταιρεία GPWC, η οποία στο παρελθόν εκπροσωπούσε τους κατασκευαστές, σε μια προσπάθεια να πάρουν τον έλεγχο της F1 από τον «ισχυρό άνδρα» του αθλήματος, Μπέρνι Εκλστόουν και την FIA.
Τη νέα συμμαχία των κατασκευαστών προκάλεσαν η αποχώρηση της Ford από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η συμφωνία της Ferrari να παραμείνει στο άθλημα και μετά τη λήξη του ισχύοντος «συντάγματος» (λήγει το 2007), καθώς και η έλευση της Honda και της Toyota στους αγώνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός 0-1: Μία ευκαιρία οι Σερραίοι, ένα «χρυσό» γκολ παραμονής! (vid)
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- Τουρκία: Οπαδοί ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο μετά τη νίκη του σε αγώνα μποξ







